用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 名字的次序
go

[英國] 名字的次序 [複製鏈接]

就嚟飛, 真係好緊張, 心怕一旦有文件不對就冇再多嘅時間去改,  請問pcr result 上的名字是否一定要姓氏開頭, 例如: Leung Ming Fei Martin.  因為last name 係Leung. 所以好擔心report 會出Ming Fei Martin Leung, 如果真係咁出的話咁, CX會唔會唔接受架? 成功回港和過來人可以分享一下嗎?   謝謝!
   1    0    0    0

kittttty 發表於 22-6-21 11:49
就嚟飛, 真係好緊張, 心怕一旦有文件不對就冇再多嘅時間去改,  請問pcr result 上的名字是否一定要姓氏開頭 ...
https://www.coronavirus.gov.hk/chi/inbound-travel-faq.html

留意B15,係可以嘅。

就嚟飛, 真係好緊張, 心怕一旦有文件不對就冇再多嘅時間去改,  請問pcr result 上的名字是否一定要姓氏開頭 ...

冇問題的,我仔都係Tai Man Chan 咁樣

感謝兩位的快速回覆, 我呢排死咗好多細胞.

報告通常點填點出 考慮咁填
Last name: LEUNG (大階)
First name: Ming Fei Martin

王家爸爸    發表於 22-6-21 16:10

Poyau 發表於 22-6-21 15:46
報告通常點填點出 考慮咁填
Last name: LEUNG (大階)
First name: Ming Fei Martin

其實我都有諗過咁樣填架

Poyau    發表於 22-10-18 00:10
‹ 上一主題|下一主題