用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 果個Ms CheXXg 甚麼故事班
go

果個Ms CheXXg 甚麼故事班  

真係頂佢唔順,係facebook度話要有小二中文閱讀程度先可以考到直私,想嚇到班家長瀨尿。

我親身經歷,跟本唔需要,大家唔好俾佢嚇親。

PS聽聞佢自己個仔都只係讀SMC

Jean1769 發表於 22-6-5 15:01
真係頂佢唔順,係facebook度話要有小二中文閱讀程度先可以考到直私,想嚇到班家長瀨尿。

我親身經歷,跟本 ...

而家好多人,利用家長恐懼和不安搵食,好無良、不要中計!

回覆樓主:

雖然近年嘅直私對中文程度要求的確高咗,但一定唔係要小二程度先考到。
當個好爸爸

964000 發表於 22-6-5 16:01
而家好多人,利用家長恐懼和不安搵食,好無良、不要中計!

我見好似勁多人報佢d班要爭住登記。我記得呢度之前有個post話佢只儲理有potential考得好的細路同勁惡,但搵唔返

boyboobee 發表於 22-6-5 16:36
雖然近年嘅直私對中文程度要求的確高咗,但一定唔係要小二程度先考到。
...

小一中文都好難,我覺得有K3程度已很夠

多得無知的父母
辛苦班小朋友

小二程度咁深?!

贊同,剛玩過考小遊戲,不用咁誇張

回覆樓主:

誇張 , 想賺錢都唔係咁
辛苦小朋友

回覆樓主:

有K3 ,小一上學期程度就ok .主要是要認讀到中文字。

Jean1769 發表於 22-6-5 16:47
我見好似勁多人報佢d班要爭住登記。我記得呢度之前有個post話佢只儲理有potential考得好的細路同勁惡,但 ...
你講得冇錯 佢勁惡 上堂一定要小朋友坐得好定 小小動作都會即時出聲話 仲會話啲家長唔配合佢嘅進度 最癲係叫人返屋企同小朋友溫下 但唔會提供任何上過堂嘅教材俾你 話驚內容外洩😑

Okame 發表於 22-6-5 23:50
你講得冇錯 佢勁惡 上堂一定要小朋友坐得好定 小小動作都會即時出聲話 仲會話啲家長唔配合佢嘅進度 最癲係 ...

咁點樣溫?

我剩係覺得佢好誇,好似d傳銷咁洗人腦,但佢真係好似好多人報。

回覆 Jean1769 的帖子

佢只會拍上堂片俾返家長 而啲片只係影住小朋友 幾乎影唔到教材 家長自己睇完條片同埋事後佢俾嘅簡單概要嚟溫

啲家長見到佢不停po 啲有offer嘅whatsapp截圖出嚟會覺得佢勁 有料到 一隻手拍唔響 確實真係好多家長buy佢嗰套 覺得‘嚴師出高徒’ 覺得嚴啲先有用

Jean1769 發表於 22-6-5 15:01

我親身經歷,跟本 ...
但傳聞話佢為左smc唔讀db... 真定假

ferrymama    發表於 22-6-6 15:08

yhchanchan 發表於 22-6-6 00:20
但傳聞話佢為左smc唔讀db... 真定假

有無可能?佢唱offer都會唱學生有DB offer而唔係SMC offer啦

Okame 發表於 22-6-6 00:08
回覆 Jean1769 的帖子

佢只會拍上堂片俾返家長 而啲片只係影住小朋友 幾乎影唔到教材 家長自己睇完條片同 ...

唔知d細路會唔會有心理陰影。講真,有好offer果d細路,我相信讀另一間面試班甚至唔試面試班都會有好offer

仲有 佢之前仲試過喺fb出po 話啲家長唔同小朋友努力溫習 話有小朋友未達標 仲要cap上堂嘅圖出嚟講 雖然係遮晒樣 但我認為咁樣好過份同冇必要 你想家長同小朋友努力啲溫書 私底下講咪得 唔明po 上網嘅用意 好似想令家長難堪咁

回覆樓主:

傳聞中的金鐒張.
(emoji)?

見幼稚園版話佢勁鬧小朋友,嚴師出高徒, 有SPCC offer, 百貨遇百客

vickling 發表於 22-6-6 04:38
傳聞中的金鐒張.
(emoji)?

係,勁MK