用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 4 hours rapid test in Heathrow Airport
樓主: Jennie
go

[英國] 4 hours rapid test in Heathrow Airport   [複製鏈接]

請問家長,Express Test 我選這個test,ok嗎:

4 hour PCR fit to fly

謝謝你

不好意思,有點迷惘,擔心小朋友即日在機場先檢測搞唔掂,想安排出發前一天先做PCR test,請問是否採樣後等大約三小時就可以拎報告,有關ISO 或 Accredited Certificate是不是要要求檢測公司一同打印出來便可?

回覆 foxli 的帖子

請問自己可能在那裡Print?

排骨媽媽 發表於 22-4-24 22:20
回覆 foxli 的帖子

請問自己可能在那裡Print?

睇你諗住做邊間咪搵定果間公司嘅accreditation cert叫小朋友喺學校print定先,report就做完test,佢email咗results 比你,你就可以番去叫佢print番hard copy比你。

Email 問過Expresstest, 佢話沒有printing 服務, 要自己解決, 請問隨了message 29# 的朋友提供的地方外, 還有沒有其他選擇? 實在太貴重10鎊印3張.

Logos 發表於 22-4-24 22:29
Email 問過Expresstest, 佢話沒有printing 服務, 要自己解決, 請問隨了message 29# 的朋友提供的地方外, 還 ...

ExpressTest同Randox我做test都問過可唔可以攞hard copy,兩間都話可以番去搵佢print,Report睇手機我試過都得嘅,不過最好梗係hard copy啦,我覺得用手機check文件慢好多。

回覆樓主:

如果早一天到London Express Test同Randox 哪完centres 方便些,我識找Express Test cente 好似未有May time可選?

cx 有jm 係用soft copy 安全回港!
耶穌拯救人, 人間真有幸, 從此做人冇閉翳, 歡欣讚頌神, 好開心, 耶穌在我心,你與我樂共聚, 歡欣讚頌神.

我女就話早1日做test 會安心啲,in case 個result 係不確定,都可以早啲去機場做。confirmed 咪upload 上cx ready to fly, 咁會順暢。
記得起飛48小時前要做埋香港入境健康申報,有人話cx check in 要睇埋有冇個QR code 喎!
耶穌拯救人, 人間真有幸, 從此做人冇閉翳, 歡欣讚頌神, 好開心, 耶穌在我心,你與我樂共聚, 歡欣讚頌神.

回覆 Jennie 的帖子

CX冇睇過個QR code

luckyangel 發表於 22-4-24 23:00
如果早一天到London Express Test同Randox 哪完centres 方便些,我識找Express Test cente 好似未有May tim ...
你意思是Express Test 找不到5月份做吾到booking? 我女已booked 了6月4日啊!

Logos 發表於 22-4-24 23:22
你意思是Express Test 找不到5月份做吾到booking? 我女已booked 了6月4日啊!

係呀,打算book London,不是Heathrow,隨意揀一個center見唔到有五月之後的日子,機場係ok嘅。

Jennie 發表於 22-4-24 23:07
我女就話早1日做test 會安心啲,in case 個result 係不確定,都可以早啲去機場做。confirmed 咪upload 上cx ...
英國個ct set到30,如果英國係陽性,咁一定係中咗招,可以安心休養,至於個QR同上機冇關,不過最好上機前搞掂,如果去到香港先慢慢做,人又多,自己又慢咗。

因fb 嗰邊quarantine 群組有人話cx 有睇,可能一個個staff掛,所以講比大家知。

Jennie 發表於 22-4-24 23:53
因fb 嗰邊quarantine 群組有人話cx 有睇,可能一個個staff掛,所以講比大家知。
...

記得入境就睇幾次,所以有人教capture張相畀佢方便啲。

luckyangel 發表於 22-4-24 23:26
係呀,打算book London,不是Heathrow,隨意揀一個center見唔到有五月之後的日子,機場係ok嘅。
...

你想book 邊間? 我打brent coss 係same day & next day result 就得。4小時就無

London Paddington,Victoria 都無,我係揀four hours呀,但是其他有這個沒有的?

luckyangel 發表於 22-4-24 23:59

5月打後4小時快測就無晒,係咪想迫晒去機場做呢?

Jennie 發表於 22-4-25 00:03
5月打後4小時快測就無晒,係咪想迫晒去機場做呢?

好多國家都取消入境限制, 所以D PCR test 都只會越來越少人做 。
見步行步 ,  冇4小時 快測 , 唯有Same day都要啦 !

katrinafu 發表於 22-4-25 00:05
好多國家都取消入境限制, 所以D PCR test 都只會越來越少人做 。
見步行步 ,  冇4小時 快測 , 唯有Sam ...
其實依家好多國家lateral flow test都得嫁啦,香港之前都得,反正返到香港都會做pcr,外國個ct又低過香港咁多,喺外國做好似有啲多餘。
‹ 上一主題|下一主題