用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 請問有冇人買咗英航5月尾的機票回港
樓主: rba93
go

[英國] 請問有冇人買咗英航5月尾的機票回港   [複製鏈接]

sunny.moon 發表於 22-4-3 11:56
CX 倫敦 6月份 18号后(直航)邊幾日有位?? thx
21 同29仲有位呀,呢兩班穩陣呀,已經避開熔斷危機。

一家三口 發表於 22-4-3 14:36
我2個囡囡暫時係 18/6 & 25/6 航班, 但如果呢2班照飛, 21 AND 29 就避唔開溶斷, 現在都唔知轉唔轉去21 AND ...
我仔好多同學都係25/6 呢班機,我買咗VS 22/6 ,取消既就唯有買轉機返,唔使過冷河已經好咗。

stellaky 發表於 22-4-8 13:41
最怕睇定啲到時又book唔到其他航空公司嘅機票,我哋之前book咗漢莎,但又被通知改期,配合唔到訂咗嘅酒店, ...

想問下方唔方便透露漢莎取消左邊日機同改左邊日?

其實英航究竟有無取消5-8月既機票呢?

ahbobo76 發表於 22-4-8 15:28
大家訂機票真係小心啲,我2年前訂荷蘭航空去英國,過咗2日通知我航班取消,我第二日即刻上網睇重繼續可以訂同 ...

下!甘差?航空公司自己取消航班理應退全額,我前年芬蘭航空官方網站訂機票,又系取消左,佢地好快全數退回我張credit card

Jennie 發表於 22-4-9 23:57
而家講乜都無用,話熔就熔,朋友5/4 去到機場至知當日無得飛,唯有返歸搵土耳其航空回港,真係好睇偉大正苦 ...
絕對係!已經諸多限制仲要唔確定真係飛唔飛到,香港人咪又係自己檢測,如果中招咪又係家居隔離、自己治療、自己決定外唔外出,再係咁落去,其實外國航空公司直情唔飛香港線。

katrinafu 發表於 22-4-10 02:15
由疫情爆發,香港人處理疫情,一初都係靠大家搵口罩 ,排到天昏地暗等口罩開售。 到今次第五波爆疫 ,自己 ...
廢既政府做出廢嘅政策,大把口罩時先黎全民派口罩,大把檢測kit 時先黎全民派檢測包,錢係使咗好多,但效果作用已經不大,香港政府使咗6千億起抗疫上,但得出結果唔好得過印度幾多。D防疫酒店收費仲貴過以前正常價格,明屈我地錢都算,使咗錢仲未必解決到回港問題,的確好嬲。

summer14 發表於 22-4-10 09:31
唔只政府歧視,BK嗰邊啲人都一樣。覺得你哋呢啲係外國讀書嘅人,屋企一定好有錢,仔女返嚟,天價酒店同機 ...
係呀,解除九國禁飛大把香港人話政府毒門大開!其實當時已經通街陽性病人通街走,中招既通街走,照堂食照返工,又容許家居隔離,中咗又自己食藥,幾時隔離又係自己決定,一班巴士陽性人多過一班坐滿人嘅飛機啦。

幸福花海 發表於 22-4-10 13:48
真係離地,而家世界各地陸續開關免隔離,香港就孤立自己,航空公司真係可以完全唔飛香港,香港仲係唔係國際 ...
慢慢咁比星架坡取代。

一家三口 發表於 22-4-10 15:46
新加坡講明,唔打針,染了covid 19, 醫療費自己比,香港人可以嗎?

其實呢招合情合理!又或者換個説法,打咗針染疫既免費醫。

katrinafu 發表於 22-4-10 15:27
有機會要睇埋年齡,如果18歲以下 ,輕症或者都安排返去檢疫酒店 。
但去檢疫酒店又好 ,去方艙檢疫設施都 ...
其實返香港嘅都係香港人,今時今日嘅情況真係睇唔到點解仲要咁嚴,亦唔改善機組人員既安排,而家唔係你禁人地,係人地唔肯黎啦。我公司外藉老細二年幾無返過自己屋企,離開容易返黎難,香港就快回被陰乾啦。

katrinafu 發表於 22-4-11 02:23
佢以為取消9國熔斷,就會多航班飛來 , 好多人返來 ,或者他們自視過高 ,的確好多人想返來 , 奈何多間航 ...
睇到機埸網頁,而家每日得十幾班機到港,尋日加今日歐洲黎嘅得一班CX ,政府不嬲後知後覺或不知不覺,似乎未察覺到問題。

kkluk 發表於 22-4-11 12:05
我都覺得應該係,前天和昨天還有飛賣。可能溶斷日子計錯數,要landing後兩天才開始計,看來要再執過。 ...

我都覺得佢計錯數,但點計都有機會或可能差一日,總之航空公司同我地比政府玩死既同時,政府亦玩死緊自己。

Jennie 發表於 22-4-11 17:44
呢樣真係可以促進經濟? 我唔知D 官個腦諗乜?  滯漲都O黎緊啦, 港匯就O黎到弱方保証要接錢位? 大家都想像到 ...
其實參考下星架坡做法都好吖!真係外資去晒星架坡啦,連我哋返香港嘅都要經星架坡返黎咩道理。

Kmee@@ 發表於 22-4-11 23:45
其實一天飛2班咪好D囉,反正預咗溶斷。
一天三班會更好。
‹ 上一主題|下一主題