用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 培正 vs 培僑
go

培正 vs 培僑 [複製鏈接]

Hwtsui 發表於 21-11-26 22:27
Hello, my boy is lucky to have these 2 offers. It would be great if can have some advice :)

Distanc ...
綜合以上條,pc看來比較適合你小朋友

happyschooling 發表於 21-11-27 00:28
培正 vs TSL呢
唔知你其他情況,單比較學校就PC. 唔好只係睇嗰啲乜乜小學升中有幾勁。人地冇中學部嘅小學係破釜沉舟,當中付出嘅心血同壓力都好大。你要喺tsl去pc/同級中學,相信要比起喺pc小學部升上中學部嘅,花多不知幾多心血,死多幾多細胞囉

zbt 發表於 21-12-3 09:50
最近有培僑家長分享,小二需要做project, 例如自己設計海報,在堂上present海報,我認為幾好。如果長期咁 ...
今時今日應該唔會再有學校只係坐定定喺聽書架啦! 類似嘅嘢相信每間學校都會有, 相信分別只係多定少.

FuLuFuLu 發表於 21-12-3 11:36
請問你係咪pkc用家,唔係的話我好奇怪點解你咁樣comment pkc?

我小朋友pkc高小,咁多年來學校行政都好有 ...
通常喺ek 踩另一間學校嘅,都唔會係該校家長
‹ 上一主題|下一主題