用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際學校 Invictus School TKO 了解
go

[小學] Invictus School TKO 了解

請問有冇用家分享?我小朋友將入Year 4, 希望了解更多。有group可加嗎?可PM我。謝謝

Please check PM

我都對呢間學校有興趣,可以加我嗎?thx

麻煩你,可以加埋我嗎?

其實我想問,有無家長send application 而又有得in,因為我send左兩個月,學校無contact我。

我係7月頭報名的,但未收到面試通知…

請問你哋係申請year幾?

回覆樓主:

我之前申請year 4,有得in, 現在成功入讀呀,或者你打電話去學校問下。我知道佢地依家都一路interview 緊

addictedpat 發表於 21-11-25 16:40
我之前申請year 4,有得in, 現在成功入讀呀,或者你打電話去學校問下。我知道佢地依家都一路interview 緊
...

請問你是中途插班?定2022年8月才入讀?

回覆樓主:

中途插班

我囡也是Y4中途插班的,聽admission officer話Y5Y6已經full咗,只可以in住先睇下遅啲有冇位

egg.plant 發表於 21-11-25 16:25
其實我想問,有無家長send application 而又有得in,因為我send左兩個月,學校無contact我。
...

我幾星期⋯申請,收到interview email

我記得填online application有option問係咪中途插班,我選左2022入讀,唔知會唔會咁就hold住先?

mathida21 發表於 21-11-25 18:00
我囡也是Y4中途插班的,聽admission officer話Y5Y6已經full咗,只可以in住先睇下遅啲有冇位 ...

Is the school good? My son is under pressure at present school , so is the school has many homeworks and assessments? And seems there is no outdoor playground ?

我囡也是Y4中途插班的,聽admission officer話Y5Y6已經full咗,只可以in住先睇下遅啲有冇位 ...

你小朋友in左未?請問year 幾?

我仔在中學部讀了3個月,佢好鍾意學校,在我而言,因為係高中,要面對公開考試,學校對學術有要求,都比較多assessment ,我認為係好合理。

回覆 anpanman_baby 的帖子

我小朋友考插班Y4月頭收到offer的

kinki2130 發表於 21-11-25 16:34
我係7月頭報名的,但未收到面試通知…

如果你申請既級別有位,學校應該會call interview. 如果擔心,可打去學校問下

noelchong 發表於 21-11-25 21:03
如果你申請既級別有位,學校應該會call interview. 如果擔心,可打去學校問下
...

我報2022年入學既K2, 我報左幾個月喇,可能因為下年入讀所以未有interview?

收到學校電話,Y5 2022年入讀,係full左,Y4插班都快full ,下星期二安排插班interview,收埋學生就Y4又full了。
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊