用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際學校 ESF K1 admission (2022-2023)
樓主: Falcon媽媽
go

[其他] ESF K1 admission (2022-2023)   [複製鏈接]

Seandaddy 發表於 21-11-11 15:48
回覆 dem0cracy 的帖子

我都收到。如果accept 左其他學校,係咪覆返佢withdraw application 好D? ...

八卦路過,支持你而家個決定

不過如果橫掂得閒我都會照帶小朋友去play visit 玩下,睇下人地學校咩樣

964000 發表於 21-11-11 21:15
去interview要另外再比錢,如果比我都會慳番

下play visit 都要另外俾錢㗎?

我記得我早幾年去play visit(好似)唔使另外俾錢㗎…

咁就唔去喇,本身諗住橫掂俾左報名費就去了解下其他幼稚園嘛

HaapyPP 發表於 21-12-3 15:07
我也還未收到offer !  (有買債券)

那一天去ESF play visit 的時候,我發現整一間ESF ,所有人都非常沒有禮 ...

我早幾年去過hillside play visit同喺hillside上過playgroup,我又唔覺得課室細得咁嚴重,我覺得正常夠用啦。

另外 no discipline 嘅意思只係唔用punishment 嘅方式去教小朋友,唔係一啲規矩都唔需要守…

不過以我片面嘅接觸,ESF的確唔係我見過最最有愛心嘅幼稚園,但我知好多小朋友返學都好開心。

Interview 除左俾學校揀學生,亦係家長同小朋友揀學校嘅時機,唔啱feel咪就唔好揀,不用勉強轉campus呀,相信ESF亦好難entertain呢個要求。

sabsab122 發表於 21-12-3 18:48
回覆 HaapyPP 的帖子

Playgroup 上緊ESF,老實說,學校感覺真係不是特別warm & welcoming, Abacus 校舍總要 ...

我鄰居都係咁講!為左小學先忍佢兩年幼稚園…
‹ 上一主題|下一主題