用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 升中一會打針嗎?
go

升中一會打針嗎?   [複製鏈接]

有BioNTech唔打,唔通好似有啲歐洲人咁,等Novavax先打?

4001cc 發表於 21-8-12 08:59
俾唔俾參加校方有自由決定權,唔打可以唔俾參加。 不過未聽過呢件事
對,打唔打針係自由決定,俾唔俾參加都係自由決定,只要互相尊重對方既自由決定,就大家happy,無問題。

lucyyan_mckenna 發表於 21-8-15 13:17
Novavax好似睇落唔錯,可惜冇得打
Novavax係次蛋白疫苗,有滅活疫苗既好處,無滅活疫苗既壞處(整唔死啲病毒),所以安全性高。其實台灣既高端同聯亞疫苗都係用相同既技術,不過次蛋白疫苗生產慢。

Kirin007 發表於 21-9-15 20:33
一個周4宗12-15心肌炎心包炎個案,依家又話打一針得啦!啲磚家信得過咩?
公平啲講句,都係平衡風險啫,人哋未必想轉來轉去。

dingyan 發表於 21-9-16 07:06
打少一針易啲過到七成門檻,應該就來有返課外活動啦掛。。
搬咗龍門容易入啲?
‹ 上一主題|下一主題