用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Think pn
go

Think pn

請問有冇Think pn用家,可以講下教學內容、老師有冇愛心及語境嗎?
謝謝(emoji)(emoji)

美孚用家,老師有愛心

princessanniee 發表於 21-8-6 09:06
美孚用家,老師有愛心

謝謝!
我覺得Think pn學費比其他幼稚園貴,想知係咪都物有所值
教自理、規矩ok嗎?

Cacameister 發表於 21-8-6 11:02
謝謝!
我覺得Think pn學費比其他幼稚園貴,想知係咪都物有所值
教自理、規矩ok嗎?

係 因為佢小班教學 語境好好
好多位好有心思

回覆樓主:

Think 係小班教學
教學語言中,英各一半!當然選讀國際班就全英教學。
校長,老師有愛心。會主動講返小朋友嘅學習情況。
小朋友又喜歡返學。

利申:藍田Think家長

回覆樓主:

同埋最鍾意佢有外藉老師班主任,亦有外藉同學,成個文化好多國化

老師有愛心,語境非常好,尤其英文,小朋友K3 一定可以聽明,能用英文表達

K3如果揀英普班,普通話進步得好快

但係升小面試嘅training比較少,中文亦要自己跟多啲(現在中文課程比以前深咗,以前中文仲淺),數學亦要自己教返多啲。

謝謝各位(emoji)(emoji)

Think 幼稚園畢業後容易轉番傳統直資嗎?定讀完PN要走?

回覆 scaar 的帖子

Think Mos 4年用家,同班同學14人,據我所知有國際學校、直資、神津、馬鞍山出名津小都有,已有同學讀完N考到St Cat K,所以都算多元化選擇

babyfresh 發表於 21-12-10 14:49

Think Mos 4年用家,同班同學14人,據我所知有國際學校、直資、神津、馬鞍山出名津小都 ...
一班14人真係好少! 想請教一下 Think MOS 係PN 同K1 係用咩語言上堂?
學校多活動邀請家長參與嗎? (例如家長到班上講故事、做活動helper 之類)

Thank you.

回覆 melobi12 的帖子

K1-K3, English, Cantonese or/and Putonghua.  You can mix and match to suit your child's needs. All lessons are taught by native speakers in the language. The children there all love going to school, so you needn't worry about it. PM me if you want more information.

babyfresh 發表於 21-12-10 14:49

Think Mos 4年用家,同班同學14人,據我所知有國際學校、直資、神津、馬鞍山出名津小都 ...

咁少人會唔會做唔住