用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: littlesecret123
go

x [複製鏈接]

醒目開學勳章 貢獻勳章

首先,出生率高嘅年份,25分收唔到嘅,一般係5個以下,我唔清楚近年情況,只知今年P6嗰屆,係3個25分唔中,其中一位自行waiting 收返

另外,叩門係一定一定會見25分唔入嘅人,但基於本身只係得3幾個入唔到,所以叩門當中自然係好少25分
而20分校友,如果有舊生會/名人推薦信,都多數有得見,但最終都要睇實力 (早幾年有位書院舊生仔,有2nd in,但最終無收到)

叩門,以往小一開學係31人一班,留位之後收插班生,但今年情況唔同咗,小一開學係33人一班,多收十幾個叩門生!
恐龍家

醒目開學勳章 貢獻勳章

Jkjk999 發表於 21-9-20 07:08
請問一下 如果想叩門喇沙 係咪唔需要111,因為得15分 自己如報喇沙有冇用?(emoji)謝解答
...
叩門唔需要111
恐龍家

醒目開學勳章 貢獻勳章

Jkjk999 發表於 21-9-20 09:38
請問知唔知拔小叩門又要唔要111?
唔需要
恐龍家

醒目開學勳章 貢獻勳章

micjai1911 發表於 21-9-20 11:08
多謝分享叩門心得🙏🏻想請教下讀dbspd會開心啲,定LS開會開心啲?
同埋放棄男直資揀LS最大因 ...
我唔識答你,但我睇我兩個仔讀LS,我會話睇性格同家長要求
我大仔响LS好hea,細仔就好辛苦
但講開心指數,大仔超唔鍾意學校/返學,細仔超鍾意學校/返學

有朋友仔仔讀DB,睇佢地嘅測考,會深過LS,但LS功課唔少 (我無比較過DB數量,但LS 初小比SFA多)
恐龍家

醒目開學勳章 貢獻勳章

katemui 發表於 21-11-16 18:48
真的嗎?
我細仔今年小6,25分唔入到,之後waiting 入嘅嗰位係佢KG嘅同班同學,但我唔記得邊個同我講得3個25分,應該係PTA 接近人士
恐龍家
‹ 上一主題|下一主題