用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 KTS 收到offer報道~
go

KTS 收到offer報道~

我都收到Offer啦~希望大家可以係度分享心情或者學校嘅嘢啦~

volar    發表於 21-5-6 10:01

入到呢間學校好開心~但係有朋友點知一盤冷水打落嚟,話入到呢啲學校唔代表讀得書,而且今年好多位派出嚟所以你先容易入咗姐,即刻感覺好難受😣

zaba    發表於 21-5-5 15:13

恭喜你同小朋友呀!感覺你朋友有點妒忌你,不用理會他吧!入到邊間都要俾心機,加油!

Hello
我個女都收到offer
希望大家可以交流多啲

volar    發表於 21-5-6 10:10

好開心呀~大家之後都要加油努力呀💪💪我覺得做人應該要互相扶持,並唔係互相指責或者潑冷水囉⋯⋯我對九小好有信心,我相信絕對冇揀錯學校,一定係最適合我個女嘅~

plhh 發表於 21-5-5 11:48
入到呢間學校好開心~但係有朋友點知一盤冷水打落嚟,話入到呢啲學校唔代表讀得書,而且今年好多位派出嚟所 ...
尼位朋友真係
恭喜你,KTS係一間值得入讀的好學校,邊話咁易入。
不過你朋友話唔代表讀得書,還是可以借鑑,因為入到之後也要用心讀書!祝小朋友讀得愉快!

plhh 發表於 21-5-5 12:28
好開心呀~大家之後都要加油努力呀💪💪我覺得做人應該要互相扶持,並唔係互相指責或者潑冷水 ...

認同呀
希望大家讀得開心

回覆 plhh 的帖子

你個friend 是對的⋯⋯

因為係讀得又玩得

plhh    發表於 21-5-5 16:55

有冇人知校車大概幾錢?(灣仔 & 將軍澳)🙏🏻

往年都考得好深,今年兩輪都係拍video,真係可能易左入。但無論點,入到都係好開心嘅事。一個新嘅開始,入到三私一直都一定要要繼續keep住加油(emoji)

有 offer , 不過會放位留給其他小朋友☺️

volar    發表於 21-5-6 10:10

入到呢間學校好開心~但係有朋友點知一盤冷水打落嚟,話入到呢啲學校唔代表讀得書,而且今年好多位派出嚟所 ...

你朋友的小朋友什麼小學?
她的言論肯定處於自身情況出發

多人移民都唔代表少人報考、唔代表報名嘅都入到⋯有這種想法嘅人真係幾得意。

Azzurro 發表於 21-5-5 14:57
你朋友的小朋友什麼小學?
她的言論肯定處於自身情況出發

哈哈,我都想知佢朋友來自咩神校。

回覆 Azzurro 的帖子

佢入津校

回覆 plhh 的帖子

我唔係話入到九小代表什麼~只係我覺得入到一間人哋話好有愛心而同學亦會讀得好開心又有成績嘅學校,所以我好開心,點知佢同我講話佢另外朋友入咗KTS second in不過冇交片,所以相信好多人入咗second in都冇交片所以先至咁易入到!我覺得咁樣講對我個囡同我兩公婆都好唔公平,因為一直我個女拍片都好努力而我兩公婆second in嗰段片亦好用心去拍,但係點解可以一句就可以抹煞左我哋嘅努力

plhh 發表於 21-5-5 15:12
回覆 plhh 的帖子

我唔係話入到九小代表什麼~只係我覺得入到一間人哋話好有愛心而同學亦會讀得好開心又有 ...

因為九小今年兩輪都係拍片的確嚇跑座好多人,當然好多人亦都早早有同等級學校offer在手所以都無繼續拍片(其實往年都一樣,因為KTS都係好遲先出offer)。但唔代表入到second in嘅一定就得offer,我身邊就有唔少人waiting囉。

plhh 發表於 21-5-5 15:04
回覆 Azzurro 的帖子

佢入津校

「因為你運氣好,所以自行就派到好津校」

我感覺到你朋友好大陣酸萄葡味。。

回覆 kikibebe 的帖子

係呀,如果係朋友唔應該講呢D,我睇到人哋入咗心儀嘅學校我都開心嘅,我冇報九小,睇人報喜心情亦會開心,哈哈~