用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 guardian
樓主: Yvonnehoney
go

[英國] guardian   [複製鏈接]

chloe.k 發表於 21-4-27 22:40
我自己認為,小朋友細更加有間全面d,Belgravia 答我幾突發都有屋住

之前睇過有d 家長分享過,疫情好狼狽 ...

有冇睇過Elixx  Angxx Chinxxx (Evx Lexxg)?都有香港office,有whatsapp好快覆。4月返去住佢嘅 hotel quarantine package ,買埋day 2/5/8 test kit,book的士返學校佢安排同校學生返去,share cost。
12月返嚟航班取消咗,佢亦有emergency accommodation 。

chloe.k 發表於 21-4-28 10:53
請問全名係乜嘢呢? 我唔係好識Guardian啲人嗰啲 ,thx

都要睇吓啲監護人cover邊一間學校

pm你,EK有其他家長分享,有好評亦有負評,你爬多D舊帖同問多D。

回覆樓主:

大家唔好懶,要勤力爬文!
除咗價錢,更重要係佢安排嘅host family距離學校有幾遠?有幾多個host family可以揀?(如果第一個host family唔夾,可以有另一個選擇,而由學校去host family嗰段交通,一般按距離另外收費)。
至於口俾,我2014入EK到而家,未見過一家guardian 係冇負評嘅!反而疑似打手越來越多!所以,大家真係要做好功課!
疫情下,更要了解清楚guardian各種應對計劃及收費。曾經某公司個test出過問題影響部分學生上機返嚟,我book遲幾日先冇事。當然呢件事已成歷史,希望嗰間公司吸取教訓,唔好再大安旨意……。

cfs 發表於 21-4-30 13:16
我都係,去英國前1年半已經爬,知多啲安心啲,睇得多就會知咩係打手咩係伸手,我就係多手 ...

咁我算多口!成日叫人貨比三家,又成日嗌有疑似打手!

katrinafu 發表於 21-4-30 15:12
你真係多口多手架, 仲教識我好多野 , 有時d唔明既野,我都你睇你Post ,問你咋 ,  ...

大家分享資訊同兒女經,唔好講邊個教邊個啦,我只係多口兼多手啫。
疫情日日變,真係要日日上EK update。
‹ 上一主題|下一主題