用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際學校 hkca plk
樓主: tultul1
go

[小學] hkca plk [複製鏈接]

lovelysnake 發表於 21-4-25 00:02
過海校車好貴,this is 2020/21 fee for reference

嘩!而家元朗都有校車?真好
我果陣日日搭968送佢返學再返屋企做家務然後下午又搭車去接佢,每日由出門口到返屋企,幾乎有6個鐘係路上

mama987    發表於 21-4-29 22:13
小小映像誌
老公, 你快樂所以我快樂~~ 好愛你哦~~ :oops:  
張家大少奶的美食日記

wowtradeee 發表於 21-4-29 21:50
回覆 小寶貝兒 的帖子

wow, HKCA PLK好到值得每天6個小時嗎?

呢個問題真係見人見智,我自己覺得值,因為我女讀得好開心。
千祈唔好神化左佢,因為亦都有同學媽咪同我傾計時呻學校既野,所以大家揀學校最好都係親身去睇下,當年我係特登親自去交表(基本上我申請成功既學校都係親自去交表),咁啱係小息時間,所以可以感受多啲學校既氛圍,而家疫情唔能夠入校園(其實當時我都係企係車路度同staff傾計),如果之後正常返,親自交表親身去感受下學校氛圍都係一個好方法。
小小映像誌
張家大少奶的美食日記

edltw 發表於 21-5-3 11:55
回覆 小寶貝兒 的帖子

可否講下呻左乜嘢?因為我哋都諗住報呢間

呻功課呀!有家長嫌少功課,有家長覺得唔應該有功課
小小映像誌
張家大少奶的美食日記

Osiana 發表於 21-5-3 23:43
唔可以只用深、淺來衡量中文科是否好。 如果用本地家長、學校嘅心態讀IS,覺得教快教深就好,家長會好辛苦 ...

的確係,以前我都會比較各IS既中文,但後來我覺得,比來比去,一定唔夠LS咁好,無謂自尋煩惱啦,覺得唔夠既就外面私補仲更切合自己心水呢!
小小映像誌
張家大少奶的美食日記
‹ 上一主題|下一主題