用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 學生簽證續期
go

[加拿大] 學生簽證續期 [複製鏈接]

我仔剛剛SP 續了期,我叫仔在加拿大 online apply , 我在香港,同仔一齊zoom ,monitor 住佢填form , online submit (emoji)

他已在加拿大超過半年,所以不用驗身,佢2020月8月中去的

這個我不清楚,我仔只有15歲,我remote 佢自己在加拿大 online submit

不用家長簽名啊,其實上年申請SP, 印象中我也沒有簽名

新的SP 會寄去阿仔現在加拿大的地址

回覆樓主:

係呀,寫阿仔名, 之後transmit and Paid by credit card

灝童媽咪 發表於 21-4-27 13:56
係咪都入GCKey 個 ac.?
要填嘅野,係咪同第一次申請時一樣,文件(e.g. 銀行證明.... )都要比?
你咁早 ...

是,用回上一年的GCKey account ,  我仔2月尾在加拿大 on line submit application , 前幾天批了,大約等了5x 天..
申請時跟第一次申請時差不多,只是申請表是5709e( SP extension)..要交LOA, 銀行證明,passport (有相那一頁和入境
時有stamp 嗰頁),custodian form,(我用回上年的,因為冇轉),我有交出世紙,因為銀行證明是我名。
(我仔張SP也是今年9月到期,但School board 叫我們早點申請,可以快些幫他care card 續期)
‹ 上一主題|下一主題