用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 備戰大學 你哋想唔想快啲面授?
go

你哋想唔想快啲面授? [複製鏈接]

我真係好想呀,而家好似自修DSE咁,中四到中五成三分二時間都靠學生自己自律,自制,自學。辛苦!之前比哂中六上面授,而家中六上完又到初中考試,中五下星期要繼續zoom。慘!其實Disneyland 都開,我覺得係時候返實體堂。
   0    0    0    0

calendula 發表於 21-2-19 15:10
我真係好想呀,而家好似自修DSE咁,中四到中五成三分二時間都靠學生自己自律,自制,自學。辛苦!之前比哂 ...

好想、超想、極想、非常想。要返番實體課找番個靈魂返來。照計,中五會是"優先"可以回校上堂播。

我家年輕星期一起返學,佢極唔想,話阻住佢操題喎⋯⋯皆因佢哋中文教晒,英文上堂都只係操卷,平時網課佢攞埋呢兩堂嚟操題。

醒目開學勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!You're my sunshine. My only sunshine. U make me happy when skies are grey. You'll never know dear. How much I Love U. Please don't take my sunshine away.

calendula 發表於 21-2-19 15:10
我真係好想呀,而家好似自修DSE咁,中四到中五成三分二時間都靠學生自己自律,自制,自學。辛苦!之前比哂 ...

發夢都想佢返學,唔係講笑, 有日發夢佢地可以全部復課, 高中仲可以返全日, 真係發夢都笑醒
教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

非常想!

以至於想去教局投訴點解唔俾返學
主題公園都可以開全日,食飯都可以四人一枱,晚市也可以開,點解學校唔可以。

人哋各個行業都可以諗辦法去配合,點解教育就唔可以!

回覆樓主:

非常想!X 2

非常想、極度想......想阿女返校上面授課感受返上課的氣氛,令懶散的心情回復返正常學習態度
‹ 上一主題|下一主題