用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 綠楊 vs Joyful N
樓主: babybump
go

綠楊 vs Joyful N [複製鏈接]

回覆樓主:

好多謝大家,好詳細。其實我諗 joyful 同綠楊嘅家長都好滿意。 啱啱睇佢哋嘅升小, 好似大家都唔差。。  

其實讀綠楊 或 joyful 英文科都一樣咁好, 但我最近聽朋友建議 叻既小朋友 英文或數學 你不用擔心, 但中文呢?

就算幾叻英文數學幼稚園小朋友上到小一 中文唔掂,總成績 都是被拖累

我仔讀緊綠楊 我自覺佢英文掂係菲律賓姐姐 ,成日睇英文YouTube , 學校又多外籍老師 令到佢英語能力好

但我開始改變 黎緊時間要幫佢溫多d 中文

英文好 冇用架 上到小一中文差 ,成續都係落後於人

唔使擔心 佢地英文 係呢2間學校學唔到, 諗下 佢2間學校 邊間中文好d 先係考量因素,上小一 中文好緊要。

babybump 發表於 21-1-21 00:38
請問有冇家長分享一下綠楊和joyful嘅經驗。 小朋友是活躍型男孩子, 表達能力好但係坐唔定(emoji)。 感覺jo ...

其實讀綠楊 或 joyful 英文科都一樣咁好, 但我最近聽朋友建議 叻既小朋友 英文或數學 你不用擔心, 但中文呢?

就算幾叻英文數學幼稚園小朋友上到小一 中文唔掂,總成績 都是被拖累

我仔讀緊綠楊 我自覺佢英文掂係菲律賓姐姐 ,成日睇英文YouTube , 學校又多外籍老師 令到佢英語能力好

但我開始改變 黎緊時間要幫佢溫多d 中文

英文好 冇用架 上到小一中文差 ,成續都係落後於人

唔使擔心 佢地英文 係呢2間學校學唔到, 諗下 佢2間學校 邊間中文好d 先係考量因素,上小一 中文好緊要。

‹ 上一主題|下一主題