用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 《教育局成績次第名單》
樓主: chasedream
go

《教育局成績次第名單》   [複製鏈接]

我都想知,這一刻學校看到的教育局成績次第,是呈一,還是呈一加呈二?謝謝

回覆 Poyau 的帖子

直資好多2月底前已面試及有offer,即係話佢地是不看教育局成績次笫收生?但好多直資交申請表時又未有小六成績表,又無要求我補交,咁使唔使主動補交小六成績表比佢哋呀?吾該唒

回覆 mcl203 的帖子

心儀那間直資會選人面試,我哋學校三年前有人入過,之後沒有了。咁我諗機會好低了

回覆 YmOra 的帖子

謝謝你的提醒,我之前問過老師,佢給我們的banding 1a是全港還是本區,老師答我只有全港的banding,沒有本區的banding。不過我自知身處弱區,所以也不敢進取。

回覆 王家爸爸 的帖子

係呀,剛剛知道最鍾意那兩間面試落空,好失望。因為報名時只交了小五成績,未交小六,所以我也有打去問過學校,要不要補交小六成績,學校說不用,只以小五成績選人面試。可惜小兒小六成績較好,有級二,雖則是二線小學。惟有叫囝囝考好餘下兩次小六考試,到7月叩門,看看有沒有機會啦。

回覆 canadababy93 的帖子

中文係呈二失手C,定係小四、小五的中文成績也未如理想?如果係大抽獎,又唔使睇每一科的成績既,不過仲有呈三,宜家開始補夠下,希望可以上返去B,咁起碼大抽獎保持係BAND1那組先。
‹ 上一主題|下一主題