用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
發新帖回覆
go

-

MFreestyle 發表於 21-1-12 10:57
你問一下大家:因應疫情返半日學,小息通常時間有幾長呢?

我哋學校每日有一個小息,時間表寫15分鐘,實情 ...
疫情下所有事情都唔合乎常理,建議無需太介懷。

PTL_L 發表於 21-1-12 13:06
疫情下所有事情都唔合乎常理,建議無需太介懷。
agree, 睇老師安排。可能唔夠時間教書,也希望多教一些。小息夠時間去廁所就可以喇 或者無小息,不過可以中間去廁所,都可以。
返半日學,同學老師都好多野想講,理解。

b3410 發表於 21-1-12 14:32
agree, 睇老師安排。可能唔夠時間教書,也希望多教一些。小息夠時間去廁所就可以喇 或者無小息,不 ...
認同下午返到屋企,大把時間HEA!!

呢度可能係熱血返學狂熱份子既網站~

PS:應該係講緊網課掛?要去廁所要去食野拿拿聲啦!唔係咁都要填表申請呀馬!!!

MFreestyle 發表於 21-1-12 10:57
你問一下大家:因應疫情返半日學,小息通常時間有幾長呢?

我哋學校每日有一個小息,時間表寫15分鐘,實情 ...
你岩。小息係要黎比個腦休息一下,然後再預備上下一堂,係一個有學習效率既舉動。就好似電視劇,係規定左每15分鐘就要去廣告,以前新聞都係連續播半小時,而家都要播埋廣告啦~

b3410 發表於 21-1-12 14:32
agree, 睇老師安排。可能唔夠時間教書,也希望多教一些。小息夠時間去廁所就可以喇 或者無小息,不 ...
返半日係因為唔可以係學校食飯,我個人係可以一個早餐頂到3點3,所以我覺得返全日係好依時。

PS:你有冇興趣挑戰我?

b3410    發表於 21-1-12 19:15
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊