用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 聖誕冇返香港,後悔中
樓主: 喧嘩
go

[英國] 聖誕冇返香港,後悔中   [複製鏈接]

亞女lower sixth ,因為有監護人收留又有朋友陪,所以冇返黎,點知香港宣佈封關之後,佢情緒開始低落,早兩日又宣佈延遲兩星期先開學,佢就嘢都唔講,覺又訓唔到,成日無端端喊,佢朋友ws我,我先知真實情況,亞女喺我面前仲死頂,我可以點做,好心痛
   6    0    0    0

smallmatter 發表於 21-1-3 03:43
第一年去?

第三年

lwi 發表於 21-1-3 03:19
去法國飛香港得唔得?

冇可能啦,去任何國家就算俾入境都要先隔離,佢又未夠18歲,去邊度隔離

回覆樓主:

多謝大家意見,我有提議過去陪佢,最多份工都唔要啫(雖然有難度),但佢拒絕,宜家有一個好朋友,一個同學仔陪緊,係佢調節唔到自己心態,佢平時好樂天架,我明白佢唔開心d 乜,佢覺得連返屋企嘅權利都冇, 覺得好似以後都返唔到香港咁,後悔自己做錯決定。
唔知政府幾時肯開番關,我相信開番佢個心會定d ,佢宜家就係小朋友心態,被嚇親

Brianmommy 發表於 21-1-3 13:09
多啲同佢視訊,上網買啲禮物送俾佢啦!政府又真係好離譜,唔俾香港人返港。要隔離幾耐都可以,成碼隔離期間 ...

其實政府咁做,真係會嚇親d細路

jacknetpass    發表於 21-1-7 00:37

雙子媽媽 發表於 21-1-6 15:52
我仔1月插班, 本來12月飛. 諗住1月11如果復航就飛. 見呢排英國爆得咁勁, 想睇定D先, 點知打去CX話11-23號D ...

我估係之前改左期果d
‹ 上一主題|下一主題