用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 公開考試 Abrsm remote result
樓主: richy
go

Abrsm remote result   [複製鏈接]

回覆樓主:

Ok. Thanks. 麻煩有新資訊更新

MillieLin 發表於 21-1-8 14:03
Ok. Thanks. 麻煩有新資訊更新

收到成績了,冇email notification, 自己入去check 就見到成績,仲有分紙,我1月6日 due, 12月30日Upload
所以我應該估啱,係7日 within due date 有result.

tiffany168168 發表於 21-1-9 08:25
收到成績了,冇email notification, 自己入去check 就見到成績,仲有分紙,我1月6日 due, 12月30日Upload  ...

tks.我1月底due, 12月中交Video。  有排等。。。

原來都有email notification, 遲過網上出少少

tiffany168168 發表於 21-1-9 08:25
收到成績了,冇email notification, 自己入去check 就見到成績,仲有分紙,我1月6日 due, 12月30日Upload  ...

我都係6/1 due date,12月中submit,但result 仲係pending....

Pancake1005 發表於 21-1-9 23:34
我都係6/1 due date,12月中submit,但result 仲係pending....

oh 可能你高級d 歌長d, 聽都要耐d 啦! 又或者我個考官快手d再清晒d jobs~

tiffany168168 發表於 21-1-9 23:36
oh 可能你高級d 歌長d, 聽都要耐d 啦! 又或者我個考官快手d再清晒d jobs~

請問你考什麼樂器?幾級?

我考小、中提琴5級

MillieLin 發表於 21-1-10 09:02
請問你考什麼樂器?幾級?

我考小、中提琴5級

我仔中提琴8級的, 原本DUE DATE 是JAN 6,
而我DEC 31 SUBMITTED VIDEO, 昨天早上都有RESULT,
亦另收到EMAIL 通知.
奇蹟只會發生在永不放棄的人身上~~ 8-)

小艾比 發表於 21-1-11 08:38
而我DEC 31 SUBMITTED VIDEO, 昨天早上都有RESULT,
亦另收到EMAI ...

所以和due date有關。Tks

小艾比 發表於 21-1-11 08:38
亦另收到EMAI ...
成績好嗎?

richy 發表於 21-1-12 13:00
成績好嗎?

一首歌合格多DD
一首歌DISTINCTION
兩首歌MERIT (滿分)

OVERALL 評分比MERIT (滿分)

總成績加埋都係MERIT

小艾比 發表於 21-1-12 15:47
一首歌合格多DD

請問會每首歌和overall俾評語嗎?

overall滿分,考官有講有什麼優勝之處嗎?

一首歌合格多DD

小朋友好叻

但二首滿分+一首distinction,總分卻是Merit???

評分好嚴呀

MillieLin 發表於 21-1-12 18:20
小朋友好叻

但二首滿分+一首distinction,總分卻是Merit???

多謝先, 不過前3首歌真係練左好耐, 原本係8月考的.
之後停下, 再返練下 (因為阿仔今年P6, 要搏殺呈分試)

二首係MERIT 的滿分, 即係26分呀 (不是拿滿分)而這兩首都係爭一分便DISTINCTION (如果拿到27分就DISTINCTION)
第一首拉得好低分, 最難果首歌, 果首歌是演奏級歌仔的其中1/3 PART.

LeeCC 發表於 21-1-12 17:02
請問會每首歌和overall俾評語嗎?

overall滿分,考官有講有什麼優勝之處嗎?

讚的地方如下:

The performance was well-paced and it displayed clear characterisation of each piece.  

There are good control of all the technical demands, although Bach needed more rhythmic assurance overall.  However, musical ideas were communicated with ease and there was a good sense of ensemble overall, with some exciting moments, particularly in the final piece.

改善的都係得兩句 (我無COPY 出來),
所以整體上今次阿仔表現我好滿意,
雖然就係BACH果首歌拉低晒, 不過都預左, 因為係超級挑戰.

小艾比 發表於 21-1-12 20:28
讚的地方如下:

The performance was well-paced and it displayed clear characterisation of each piece ...

好叻仔

你地選曲是否四個時期各一首曲?

LeeCC 發表於 21-1-12 20:39
好叻仔

你地選曲是否四個時期各一首曲?
係呀, 不過全部都係老師幫我地選曲的

小艾比 發表於 21-1-12 20:16
多謝先, 不過前3首歌真係練左好耐, 原本係8月考的.
之後停下, 再返練下 (因為阿仔今年P6, 要搏殺呈分試)

考試加油,祝福仔仔升到心儀中學

一首歌合格多DD
睇左好耐先明咩 merit  滿分。教左咁多年琴,一般我地只會用 D  / M / P  黎形容個總分。
每首曲,我地只會講幾多分,好少用 distinction /merit黎代表。我真係從來係試過

Gina11 發表於 21-1-13 11:15
睇左好耐先明咩 merit  滿分。教左咁多年琴,一般我地只會用 D  / M / P  黎形容個總分。
每首曲,我地只會 ...

多謝指引~
呢個就係老師及家長(跟自己的孩子)表達 的分別~

‹ 上一主題|下一主題