用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 約車接機問題
go

[英國] 約車接機問題 [複製鏈接]

下星期, 女會返英國,  怕到時難搵車,  想提早book定,  希望jm 推介.  最重要安全  THANKS
   4    0    0    0

醒目開學勳章

WIN123 發表於 20-11-3 16:11
下星期, 女會返英國,  怕到時難搵車,  想提早book定,  希望jm 推介.  最重要安全  THANKS
...
之前有討論, 下次見到有用的資料, 建議收藏作日後參考
https://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3846054

WIN123 發表於 20-11-3 16:11
...

請問現在疫情嚴重也返?大學??

回覆 sunny.moon 的帖子

大學,學校冇通知可唔可以唔返。 我叫佢唔好返,太危險,佢話唔得,真想打暈佢.

3b 發表於 20-11-3 16:28
之前有討論, 下次見到有用的資料, 建議收藏作日後參考
https://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthr ...

請問如果收藏後,怎樣找返出來?  謝謝
a :hammer: :yawn:

WIN123 發表於 20-11-3 22:47

大學,學校冇通知可唔可以唔返。 我叫佢唔好返,太危險,佢話唔得,真想打暈佢. ...

最好問清楚學校,如果唔返有咩後果?我女話佢個度有香港同學堅持今日離校回港...,學校可能會當佢退學。都係個句,如果自己檢點,唔party,其實中肺炎係可以避免...4星期,在學校讀書,都好快過的
你女間大學咁遲開學?

wloi 發表於 20-11-3 23:49
最好問清楚學校,如果唔返有咩後果?我女話佢個度有香港同學堅持今日離校回港...,學校可能會當佢退學。都 ...

9月巳尾開左一直擔心,依家仲嚴重到要lockdown 添!! 有時諗諗下好似送佢去…………咁    

我都有同感,但我女堅持左好幾個月,上星期返左去,而家又話lock down,但係我叫佢返左去英國就唔好返來住喇!搭飛機仲危險!

醒目開學勳章

weiwei 發表於 20-11-3 23:24
請問如果收藏後,怎樣找返出來?  謝謝

在右下角click「我的」, 再在中間click「收藏」, 就會見到

3b 發表於 20-11-4 06:47
在右下角click「我的」, 再在中間click「收藏」, 就會見到

謝謝你啊。
a :hammer: :yawn:

WIN123 發表於 20-11-3 22:47

大學,學校冇通知可唔可以唔返。 我叫佢唔好返,太危險,佢話唔得,真想打暈佢. ...
大學基本上係網課,一般學校既通知會係未來四星期唔好郁,留係原本既地方。

jj100c 發表於 20-11-4 03:24

我都有同感,但我女堅持左好幾個月,上星期返左去,而家又話lock down,但係我叫佢 ...
小朋友想過去都無辦法,記得帶多啲現金,現在基本上開唔到銀行戶口。

醒目開學勳章

weiwei 發表於 20-11-4 13:44
謝謝你啊。

不用客氣!

王家爸爸 發表於 20-11-4 15:43
小朋友想過去都無辦法,記得帶多啲現金,現在基本上開唔到銀行戶口。

現金好多地方已經唔收怕有病毒! 有debit card 就最好,冇就用信用卡!

sunny.moon 發表於 20-11-4 18:21
現金好多地方已經唔收怕有病毒! 有debit card 就最好,冇就用信用卡!
我都聽啲中國人咁講,話唔收現金,唔知道呢個講法點嚟。我小朋友一直都用緊現金(銀行開既時間短,撞正要上堂,暫時開唔到銀行戶口)。

王家爸爸 發表於 20-11-4 18:32
我都聽啲中國人咁講,話唔收現金,唔知道呢個講法點嚟。我小朋友一直都用緊現金(銀行開既時間短,撞正要上 ...
現在好多銀行都可以online 開

summerhotel1 發表於 20-11-4 19:41
現在好多銀行都可以online 開
全部都要 online 開,然後再去分行。

王家爸爸 發表於 20-11-4 18:32
我都聽啲中國人咁講,話唔收現金,唔知道呢個講法點嚟。我小朋友一直都用緊現金(銀行開既時間短,撞正要上 ...

去倫敦中國餐廳食飯,啲呀姐話最中意收現金...當然都有啲餐廳有寫明唔收現金,叫我scan QR code 再用 online payment

王家爸爸 發表於 20-11-4 21:20
全部都要 online 開,然後再去分行。

我記得阿仔以前開唔需要, 可能18歲以下就要

summerhotel1 發表於 20-11-4 22:53
我記得阿仔以前開唔需要, 可能18歲以下就要
我讀書時攞學生證去分行即時開到,仲有禮物攞走,幾日之後攞卡同支票簿。近年唔同咗,要攞BRP加地址證明去分行。
‹ 上一主題|下一主題