用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 Target QE 中學, 應如何裝備?
go

Target QE 中學, 應如何裝備?   [複製鏈接]

Cliokohonda 發表於 20-10-28 12:33
直小級頭又小有心儀QES , QES对直小级中又睇唔上眼。。
油尖旺津小自行闖關大多已是校內吒叱風雲學生,直小 ...
不如你以过來人身份,講下QES值唔值非君不嫁吖~(當然各人感受不同,參考下都好)

Cliokohonda 發表於 20-10-29 10:10
對學術有所要求的話,凡夫俗子陣痛期比較長,貌似康莊大道,稍一不慎轉入死胡同。

SKH 1A 校 手牽手攀爬 ...
時间过得快……又要忙四公主?

cafeva 發表於 20-10-29 14:22
諗極唔明點解放棄麥記?因爲女女好靚女?
你唔知咩?佢家公主既不是麥記,亦不是佐敦,也不是銅鑼灣啵……

cafeva 發表於 20-10-29 21:29
就係唔明點解放棄麥記揀果間,反正都要比$

爸爸講左心儀佐敦?

Cliokohonda 發表於 20-10-30 09:05
似乎考DGJS插班難過升中考DGS ,
反而我覺得S2 ,S3 插班競爭小啲,不過坐定後好難氹女女轉校。
...

我可以證實呢個係事实本來個女考小-同插小二失敗我已諗住此校与佢無缘,但见佢高小个勢如唔同佢試多次可能会後悔,所以都要同佢遞个表,免得日後被埋怨。

Cliokohonda 發表於 20-11-2 20:33
如可重新選擇,我個人會將保一,林護,曾肇添,鄧顯放在一堆傳統名官校之前。
...
鄧顯A工廠……

Cliokohonda 發表於 20-11-3 08:47
要咨詢用家意願,暫時喺飛鵝山讀得幾輕鬆,冇補習又可早訓又冇中四揀科壓力,成績去到约頭20%-25%,擔心 ...
D記收多左煲冬瓜人,可能除左成績,仲要多番尐面子先插得入~

gracelam 發表於 20-11-3 09:21
咦!連D記都多左煲冬瓜人,大勢所趨了!
阿女中四果年話多左三、四个……
‹ 上一主題|下一主題