用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 英國機場快速測試 Covid 19
樓主: lee2046
go

[英國] 英國機場快速測試 Covid 19   [複製鏈接]

SmileSmileSmile 發表於 20-11-13 20:13
學校提供呢間檢測中心比我參考,請問有無家長知道佢地嘅報告如陰性,就可以上CX,由英國返來,萬分感激!

...

你有無用guardian? 依家疫情, 有d guardian公司有提供陪小朋友去機場到完成check in 。 當然要俾錢。

summerhotel1 發表於 20-11-13 21:00
如果我冇記錯, 你小朋友在Manchester讀書?
Midlandhealth 我記得有人講過話成功上到機, 同埋我睇佢都係有I ...

你好,學期完之後一日(10/12),會有免費車,車學生去Manchester或Birmigham機場的,我訂左cx,所以係MAN上機

是的,Midlandhealth係Birmingham有,我打算咁樣做,請比意見:

9/12,叫學校帶小朋友去Birmingham嘅Midlandhealth,做即日出報告嗰隻

10/12,上午11點機,學校一早會有車送去機場,小朋友帶埋報告,酒店確認信,加証件,我會要求學校派代表跟到去比cx職員(明白全部都要付費)

請幫忙看看流程及我所帶的文件是否齊全,感謝!

小朋友已夠12歲,但因為疫情,驚啲嘢忽然有改變,所以做um比較安心,萬一有咩事都有人帶住同通知我

而Midlandhealth, 佢網上資料係有ISO15189,同埋有suitable for flight嘅類似字眼,我會再了解一下,9/12去做測試,是否中午12點前去到就得,同埋之前睇過有家長講,個報告要顯示檢測時間,所以都要問清楚,謝謝。

hiddenhero 發表於 20-11-13 21:24
你有無用guardian? 依家疫情, 有d guardian公司有提供陪小朋友去機場到完成check in 。 當然要俾錢。
...

學校做埋guardian,所以會同佢地再溝通,謝謝。

回覆 3b 的帖子

Pls check pm

SmileSmileSmile 發表於 20-11-13 22:33
你好,學期完之後一日(10/12),會有免費車,車學生去Manchester或Birmigham機場的,我訂左cx,所以係MAN ...

你個plan睇落好完善, 應該冇問題呀

summerhotel1 發表於 20-11-13 22:41
你個plan睇落好完善, 應該冇問題呀

真係感謝你,因為第一次,我擔心到胃痛,謝謝。

SmileSmileSmile 發表於 20-11-13 22:33
你好,學期完之後一日(10/12),會有免費車,車學生去Manchester或Birmigham機場的,我訂左cx,所以係MAN ...

測試記得make左appointment 先。 同埋你睇下會唔會考慮8 號下午做測試。 9 號中午做, 萬一佢出唔到報告會好心急。 除非佢保證當天出到。

hiddenhero 發表於 20-11-13 22:49
測試記得make左appointment 先。 同埋你睇下會唔會考慮8 號下午做測試。 9 號中午做, 萬一佢出唔到報告會 ...

好的,我了解下,謝謝你

SmileSmileSmile 發表於 20-11-13 20:13
學校提供呢間檢測中心比我參考,請問有無家長知道佢地嘅報告如陰性,就可以上CX,由英國返來,萬分感激!

...

SmileSmileSmile,

我都準備用你呢間,剛剛呢2日學校再比多3間檢測公司比我哋,我哋比較過,你呢間應該係最適合可以上機,今日我email去問咗佢再攞多咗資料,你都參考吓

我哋學校話有得request on-site testing,不過我問咗上述公司,佢話要比額外費用之餘,亦要睇吓學校有幾多學生要做呢個檢測

希望大家嘅子女可以順利回港

ElainAiolia 發表於 20-11-14 20:21
SmileSmileSmile,

我都準備用你呢間,剛剛呢2日學校再比多3間檢測公司比我哋,我哋比較過,你呢間應該係 ...

好的,謝謝你!

ElainAiolia 發表於 20-11-14 20:23
我哋學校話有得request on-site testing,不過我問咗上述公司,佢話要比額外費用之餘,亦要睇吓學校有幾多 ...

謝謝

醒目開學勳章

請問有家長online book 到9/12 機場測試以後日子嗎?我等了好幾日仍然都冇進展。

Pizza_Hut 發表於 20-11-16 11:34
請問有家長online book 到9/12 機場測試以後日子嗎?我等了好幾日仍然都冇進展。
...
Collinson 早前回覆我email, 說是 "extending available dates on a weekly basis for bookings"。 2/12 至9/12 的booking 都是剛剛上星期五出的。

醒目開學勳章

Thx Sodama, 佢地都有回覆叫我耐心等候update

sodama 發表於 20-11-16 14:55
Collinson 早前回覆我email, 說是 "extending available dates on a weekly basis for bookings"。 2/12 至 ...
係咪即係可早於出發前一星期book呀?如8/12出發,係咪而家可以開始book?

PacoMum 發表於 20-11-17 14:32
係咪即係可早於出發前一星期book呀?如8/12出發,係咪而家可以開始book?
而家可以約架喇

PacoMum 發表於 20-11-17 14:32

係呀,只要有得 book 就快D book,,唔使等4星期前。

sodama 發表於 20-11-17 15:34
係呀,只要有得 book 就快D book,,唔使等4星期前。
但如果航班取消唔知可唔可以改booking 呢?
‹ 上一主題|下一主題