用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 同為女神校,St.Mary與Maryknoll比較,有何優勢?不及之 ...
樓主: JannyYin
go

同為女神校,St.Mary與Maryknoll比較,有何優勢?不及之處?    [複製鏈接]

cafeva 發表於 20-10-19 14:05
衹係比多個方向留意下。唔講咁多費事得罪人-

李嘉欣 vs 鄭若驊?
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

b3410 發表於 20-10-19 21:50
唔公平,藝人對政人,好難比較
點會唔公平,都係“偽人”啫!

beirut    發表於 20-12-16 15:12
subb    發表於 20-10-20 10:25
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

B.B.BaBa 發表於 20-11-11 11:33
近幾年都唔係啦,St Mary 跌唔少
同準小學生家長講太深入普遍都唔會明,中學表現對佢哋嚟講都係印象派為主

B.B.BaBa 發表於 20-11-13 08:16
St Mary 好出名喎,以前幾乎年年出狀元,經常見報,無理由識聖家但唔識 St Mary...... 識 St Mary 但唔識 S ...
講起Mary,其實我由細到大都只識兩個:
一個係聖經上耶穌個母親
另一個係電視台前輩Mary姐

73662710 發表於 20-12-31 07:54
全龍壓力少左好正常!
津龍壓力其實係會大
因為就算直升, 但如果班學生考Pre-S1成績唔夠好, 會攪到中學部做唔成全英中

龍小直升既學生, 需要有75%達全港Top 40%水平先可以令中學部繼續做全英中

直資學校就無呢個限制, 就算佢地全收B3學生都可以做全英中 (所以出現了一些B3直資英中)

‹ 上一主題|下一主題