用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 KTS九龍糖學校(小學部)黑暗悲慘經歷
樓主: 00806143
go

KTS九龍糖學校(小學部)黑暗悲慘經歷   [複製鏈接]

猴子爸 發表於 20-8-4 18:13
樓主你好!
1)雖然你喺其他post話自己冇怨氣,但見你一直咬住KTS唔放,你嘅怨氣不可以話不大
2)你還未答 ...
近期見到KTS就見到樓主

00806143 發表於 20-8-4 22:05
開學後就塵埃落定,除非有人再有嘢問我。
還有一個月

medicine 發表於 20-8-5 10:04
EK啲所謂“護校”家長真係唔少。好在都依然有理性的人,明辨問題所在
其實唔好下下話護校,因為很多事情或者學校老師,同學如何相處身在其中先清楚知道,外人都係道聽途說。在讀的小朋友,家長,只不過講出自身體會感受,覺得有些“匪夷所思”,覺得冇咩可能喎。雖然都係一個主觀的說服,不過,點解一講就話“護旗手”

反而同樣好主觀的一面之詞,就已經企上道德高地?

creambun 發表於 20-8-5 08:49
其實問題關鍵在於所謂「事實」。學校無法在EK澄清,我哋只睇到「事實」的一半。樓主每次只講少少,原來越 ...
yes.
第一次見到樓主長文,第一反應,啊!咁離譜?KTS喎。

第二次,發現同樣一篇野copy and paste, 開始覺得有D奇怪。

第三次,四次,不停出現,感覺已經係“KTS遇上怪獸家長了”

樓主,唔好意思,只係講出我心中所想。

medicine 發表於 20-8-5 10:47
我只係講左“有沒試過”就落結論尼一點(可以點只看該作者)就有“護旗手”追著辯護……你掉開“自己係該校 ...
唔好意思,我唔係KTS家長。純粹路人甲,路過多咀。

原來只要講一句公道話,唔鬧幾聲“學校好過分,名校咁離譜,老師冇愛心,好同情樓主”,就係“護旗手”

medicine 發表於 20-8-5 10:47
我只係講左“有沒試過”就落結論尼一點(可以點只看該作者)就有“護旗手”追著辯護……你掉開“自己係該校 ...
再次唔好意思,睇多三次亦睇唔明,不過唔緊要喇。

noverzero 發表於 20-8-5 11:20
1) 話樓主幾個KTS POST都出現既,
幾個KTS 家長何嘗唔係幾個POST都出現護旗?
大家半斤八兩啦
會唔會搵出所有 VS 貼,貼同樣一段長文?我也只是對樓主這種行為比較有保留。
樓主所講究竟有幾多接近事實,無從得知,不置可否。

gigayan 發表於 20-8-5 17:59
從來都無話樓主唔啱,佢絕對有權上網控訴,只係就樓主描述嘅事件,講出有可能發生嘅唔同睇法,同埋學校已 ...
其實我真係唔識咩叫護旗手,只不過依家體會到“追殺手”

martindu 發表於 20-8-6 08:24
九小算是比較好的學校、超過80%學生入band 1中學、正面評價會多於負面。理解家長的委屈、但是人情冷暖是必 ...
家長如果對這些年年不忘,時隔兩年還要出來反復recall 這些不開心,其實是折磨自己。希望早日放下。

當然,如果覺得可以玩殘學校,覺得好似報咗仇,從中尋求到樂趣的,另當別論。

hkpapa852 發表於 20-8-7 11:37
KTS缺乏爱心队vs KTS爱心满满队

邊隊都好, 其實都係各自圍爐取暖啫!
你係數據王,唔可以矇查查就話打和喎。最好可以有數據睇,參與人次,回帖數目,字數,正面,負面,中性評價等等,要有數據

Dylanli2017 發表於 20-8-9 09:47
回覆 gigayan 的帖子

唔知事實,大家都是路人甲,只從常理去分析一下,如果有小朋友叫我幫佢開瓶蓋,我實 ...
就是因為不合常理,所以在不知前因後果的時候,唔使太早comment

bettyay    發表於 20-8-9 11:48

明日開學喇,睇下樓主會繼續來頂帖到幾時

MrBeast    發表於 20-8-31 17:52

robbiesteven 發表於 20-12-7 13:27
點到即止,寫埋呢幾句唔再回喇,明事理嘅人會明。只要分析一下D人嘅諗野嘅方向咁負面就知道佢係咩人。其實 ...
中point
有些人把自己的要求放到好大,滿足唔到就“黑暗悲慘”

Gdhopebb 發表於 20-12-9 07:59
樓主潛水了?推
樓主通常係等到有人贊同佢,就出來多謝。依家應該唔會出現。
不過佢應該有睇㗎。

猴子爸 發表於 20-12-16 12:06
的确,只要能吃饱饭,拿高分,名成利就,以今时今日的价值观,即使冷血无道,不择手段,也不是什么大不了的 ...
咁極端?愛心爆棚同冷血無情,不是只有這兩個選項喎
‹ 上一主題|下一主題