用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 readership天后係垃圾補習
發新帖回覆
go

[英文] readership天后係垃圾補習

6月中朋友介紹去readership天后補小四恆常班英文,第一日我小朋友做評估時全間店所有員工態度良好,然後就sell我上一星期三日暑期班,但我同佢地講吾想上太多日,想上一日,然後果位小姐就話6月底恆常班會出,於是我仔上了兩堂我就問所謂接待出左時間表未,換黎態度惡劣,乜都話吾知,又話7月頭,我又等7月頭再問,点知再話7月中,到7月中我ws她們問有冇消息前後3日已讀不回,於是我打去再問,竟然再一次換黎乜都吾知,我問有冇zoom又話冇,仲叫我去第二間讀(自問由6月中開始問她們所有野绝對有禮貌),於是再打去西營盤店想問老闆娘可以点安排,換黎老闆好忙,吾一定覆我,呢間野所有員工加老闆绝對令我大開眼界,全程吾同我溝通,吾理我,連老闆也吾覆,真心覺得自己好似乞衣咁,後來我連想打去退学吾讀,果位小姐連野都吾比我講,就喝返我轉頭話跟進緊,我同佢講我只不過想退学,麻烦你退番錢給我,跟住收線,於是我在ws入面寫左成件事然後話去消委會投訴,呢一刻老闆娘终於兩日打比我了,我将所有野同佢講,佢就揾好多藉口話可能近排D員工好忙,做到好攰所以態度先咁……将心比己我比錢小朋友參加補習,我由頭到尾都想問時間表only,你地比吾到我,吾緊要,但態度惡劣,全部野吾覆,我都忍佢地,点知連退学都要比人喝,真搞笑,當然她們覺得自己冇錯,覺得比幾分鐘同家長溝通時間都冇,全部話疫情,我明白疫情好煩,但吾係藉口囉,呢間野如果對比完錢既家長咁既態度,我吾明点解要将小朋友送去呢到讀,点樣學人做教学中心,真心希望所有家長吾好去呢到讀,真係成間D女員工和老闆不知所謂!

回覆樓主:

我都覺得距地越來越差(emoji)

回覆樓主:

佢地連對家長既態度都咁,好難想像會點對小朋友

ccmmfamily 發表於 20-7-22 23:23
我都覺得距地越來越差(emoji)

所以我都退左學了,不過都係果句,易入難出

回覆樓主:

退学绝對正確
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊