用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 備戰大學 03年出世準備考大學~~~埋位啦!
樓主: silvia_ng
go

03年出世準備考大學~~~埋位啦!   [複製鏈接]

醒目開學勳章 王國長老

mcl203 發表於 20-11-29 23:59
小朋友中學老師個個一早話星期一停課,見到又頂到2-3日,終於都係星期三停課。啲老師話佢哋近日不停校內頻 ...
我囡都估係黎緊呢個星期停, 但又唔知會唔會星期五急停, 係星期四已經成班係學校勁影相, 佢話有同學影左過千張相
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

miriam 發表於 20-11-30 00:02
我囡都估係黎緊呢個星期停, 但又唔知會唔會星期五急停, 係星期四已經成班係學校勁影相, 佢話有同學影左過千 ...

今年嘅中六,係每一日都戰戰兢兢,同停課競賽,期望越遲越好,又唔好係DSE前中後期間出問題~~~

醒目開學勳章

happylogin 發表於 20-11-29 21:51
真係玩死佢地。仲有2科未教曬,如果停課就慘

阿女學校之前先停課14日,剛返左3日學咋。仲有科未教曬

小朋友中學老師個個一早話星期一停課,見到又頂到2-3日,終於都係星期三停課。啲老師話佢哋近日不停校內頻 ...

阿仔佢地當今日 last day,會按傳統紀念

miriam 發表於 20-11-29 22:19
一早預左會停, 慶幸試已考, 之後 zoom class 唔關我事 lu

我哋仲有一兩科未教哂,UT過一次,應該再行zoom了

醒目開學勳章 王國長老

mcl203 發表於 20-11-30 00:13
今年嘅中六,係每一日都戰戰兢兢,同停課競賽,期望越遲越好,又唔好係DSE前中後期間出問題~~~
...
我係驚停課, 但呢度唔到我話事, 煮到埋黎照食

感覺上係我囡開心囉

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

醒目開學勳章 王國長老

peggy 發表於 20-11-30 00:51
阿女學校之前先停課14日,剛返左3日學咋。仲有科未教曬
我都懶得問我囡教晒野未

醒目開學勳章 王國長老

大笨鐘 發表於 20-11-30 07:27
阿仔佢地當今日 last day,會按傳統紀念
大家咁話

呢兩日真係要清晒 locker 所有野返屋企

醒目開學勳章 王國長老

silvia_ng 發表於 20-11-30 09:50
我哋仲有一兩科未教哂,UT過一次,應該再行zoom了
我都唔知教晒未, 聽天由命

噚晚都諗, DSE 應該都死硬, 要叫定我囡睇埋 ASSO 同 IVE 先得

我仔學校嘅學生都係,上星期拿拿林影畢業相,佢哋自己又係度整last day短片,今日仲帶埋校服返去比同學簽名留念,都真係預七月畢業禮/DSE放榜那天先可再見了。

miriam 發表於 20-11-30 09:55
大家咁話

locker我哋上星期清哂了,餘下就只有網上見啦

silvia_ng 發表於 20-11-30 10:05
我仔學校嘅學生都係,上星期拿拿林影畢業相,佢哋自己又係度整last day短片,今日仲帶埋校服返去比同學簽 ...

原來唔止阿仔學校嘅同學會喺校服上簽名,不過佢地直接寫喺著住嘅校服上面。阿仔未行過畢業禮,幼稚園同小學畢業都遇到流行病,唔知中學有無機會行畢業禮?

miriam 發表於 20-11-30 09:55
大家咁話

Locker 一早清咗,阿仔今個學年無放過嘢喺 locker。

醒目開學勳章 王國長老

silvia_ng 發表於 20-11-30 10:05
我仔學校嘅學生都係,上星期拿拿林影畢業相,佢哋自己又係度整last day短片,今日仲帶埋校服返去比同學簽 ...
你地 study leave 幾時開始放?

醒目開學勳章 王國長老

silvia_ng 發表於 20-11-30 10:06
locker我哋上星期清哂了,餘下就只有網上見啦
我囡有小學畢業禮丫~~

個年唔記得係早定遲左搞, 所以去到

醒目開學勳章 王國長老

大笨鐘 發表於 20-11-30 11:10
Locker 一早清咗,阿仔今個學年無放過嘢喺 locker。
我個囡當左 locker 係雜物倉, 乜都塞入去

大笨鐘 發表於 20-11-30 11:08
原來唔止阿仔學校嘅同學會喺校服上簽名,不過佢地直接寫喺著住嘅校服上面。阿仔未行過畢業禮,幼稚 ...

小學咩流行病我倒忘記了,幼稚園就豬流感

你哋畢業禮定幾多月?

miriam 發表於 20-11-30 11:11
你地 study leave 幾時開始放?

一月八號最後一日上課天,叫做放study leave架啦。其實緊接係考mock +之後對卷,而家咁睇,mock應該都考唔到了。。。派比學生返去做練習咁掛

醒目開學勳章 王國長老

silvia_ng 發表於 20-11-30 12:41

你哋畢業禮定幾多月?
我只記得 2009 年豬流感

醒目開學勳章 王國長老

silvia_ng 發表於 20-11-30 12:41

你哋畢業禮定幾多月?
我囡 26/2/2021 Farewell Assembly

‹ 上一主題|下一主題