用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 Paul Boy vs KTS, 大家點選呢
樓主: wh717
go

Paul Boy vs KTS, 大家點選呢   [複製鏈接]

b3410 發表於 20-5-15 20:53
KTS如果保持前列,升中潛力更大。KTS校園靚,老師也友善,如果從真正受到的教育栽培來講,並不差過SPC。
只 ...
如KTS男仔保持考級21-30, 升中選擇大嗎?

b3410 發表於 20-5-22 23:44
我諗至少地區band1a應該入到。

考SPC有機會嗎?

Ryan_baba 發表於 20-5-23 10:10
回覆 b3410 的帖子

我睇錯, 我以為佢問緊小二插班

我係打算插spc小二,但今年小一沒有成績表,我相信有唔少小學都無,九小小一第一次考試,仔大約排21-30,但只是班主任口頭講。
現在諗緊申唔申請插小二班,不過今年情況好難估,半年疫情可能令音樂椅唔轉,但依兩日香港又大變。

lilycngai 發表於 20-7-20 16:29
利申: 大仔: SPB; 細女: KTS
疫情前: 感覺SPB較好, 當然KTS都不差
- 學費平 SPB $3K 無加過價 VS KTS $5.7 ...

KTS用家分享
疫情個4-5個月,KTS網上教學完全跟唔到時代,去到中期先一個星期ZOOM兩次,很象徵式,基本上靠家長教。
九月小學應該都返唔到,
到時都唔跟時間表做網上教學,就無籍口了。

lilycngai 發表於 20-7-23 12:58
十分認同, 原來唔係剩你我咁諗
我天天WFH, 看著阿仔天天ONLINE TEACHING, 看影片做埋功課忙成5-6 ...
但學校進度無慢過, 下年都會照跟課程, 只係要家長教啫
‹ 上一主題|下一主題