用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 復課安排
樓主: miriam
go

復課安排

醒目開學勳章 王國長老

little_yolky 發表於 20-5-10 15:15
我估要補都係S4-S5。D form 1 仔邊個得閒理佢哋。
S.1-S.3 都可以唔使補, 基本 S.3 選科都要進行, 最盡係補 core subject, x 個 d 人人都唔同, 補都補唔到咁多
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

miriam 發表於 20-5-10 21:56
S.1-S.3 都可以唔使補, 基本 S.3 選科都要進行, 最盡係補 core subject, x 個 d 人人都唔同, 補都補唔到咁 ...

阿女唔想補呀,我咪安慰佢form one仔應該唔駛既

醒目開學勳章 王國長老

little_yolky 發表於 20-5-10 22:09
阿女唔想補呀,我咪安慰佢form one仔應該唔駛既
學校做足停課教學既, 又交足功課, 不如叫佢諗下復課後各科既 quiz 仲好, 考試必定延期, 但要考評停課期間學到幾多, 真係靠 quiz 去試, 你叫佢溫定書仲好
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

miriam 發表於 20-5-10 22:13
學校做足停課教學既, 又交足功課, 不如叫佢諗下復課後各科既 quiz 仲好, 考試必定延期, 但要考評停課期間學 ...

佢早兩個禮拜已經知道自己好似未溫過書咁,已經準備了,不過功課多,要一邊趕功課一邊準備。

醒目開學勳章 王國長老

little_yolky 發表於 20-5-10 22:42
佢早兩個禮拜已經知道自己好似未溫過書咁,已經準備了,不過功課多,要一邊趕功課一邊準備。
...
佢自己知已經好好, 我個位都唔知去邊度執返晒三魂七魄返黎丫

miriam 發表於 20-5-11 00:39
佢自己知已經好好, 我個位都唔知去邊度執返晒三魂七魄返黎丫

吓?!你位小姐好似係高中喔!

醒目開學勳章 王國長老

little_yolky 發表於 20-5-11 07:56
吓?!你位小姐好似係高中喔!
S.5 丫.............

【on.cc東網專訊】香港連續23日新冠肺炎「零本地確診」或斷纜!消息指,一名居於梨木樹邨的66歲女病人在本月8日發病,翌日(9日)到葵涌伍若瑜夫人普通科門診求醫,留下深喉唾液樣本,及後證實初步確診感染新冠肺炎,她曾出現發燒,且出現喉乾及輕微咳嗽,沒有外遊紀錄。

再來多幾單,就唔使諗復課了。。。。

袁國勇出席電台節目時表示,在未了解相關個案源頭前,目前實施中的抗疫措施,包括限聚令等不應該放寬,若果再有更多本地個案出現,更需要考慮暫緩復課安排。

考慮暫緩復課安排!

繼續網課吧。

醒目開學勳章 貢獻勳章

我仔學校出咗通告,唔同年級有唔同嘅返/放學時間,暑假日期,
S4-S5 17 Aug 開學,覆課後,下午會安排zoom,所以要返屋企上堂
恐龍家

醒目開學勳章 王國長老

小曳人 發表於 20-5-14 13:31
我仔學校出咗通告,唔同年級有唔同嘅返/放學時間,暑假日期,
S4-S5 17 Aug 開學,覆課後,下午會安排zoom ...

你仔都咁大, 時間真係過得好快

我囡都預左晏晝會用 zoom 上堂, 變左放學即趕返屋企, 想食埋飯先返怕太趕

醒目開學勳章 貢獻勳章

miriam 發表於 20-5-14 13:54
你仔都咁大, 時間真係過得好快

我囡都預左晏晝會用 zoom 上堂, 變左放學即趕返屋企, 想食埋飯先返怕太趕
係~ d人仔大得好快...  轉個頭又要預備睇大學添喇!
恐龍家

醒目開學勳章 王國長老

小曳人 發表於 20-5-14 17:52
係~ d人仔大得好快...  轉個頭又要預備睇大學添喇!
我囡呢幾年玩得太開心了............有 332233 偷笑了