用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 心好亂,請教九龍城Band2女仔大抽獎排位。 ...
go

心好亂,請教九龍城Band2女仔大抽獎排位。 [複製鏈接]

chanti 發表於 20-4-10 10:01
好安全,Band 2 的話worst Case乙七已入, 我覺得可以放多3 間他區band 2 才在乙十放Band 3 的彭學高, 例如 ...

請教,"聖三一"今年屬Band幾中學呀?thx.thx

chanti 發表於 20-4-10 10:41
沒有公開dse 成績,只開一班英文班,估計同九龍塘中學banding咁上下.

咁B3學生乙1有機嗎?thx.thx

little_yolky 發表於 20-4-13 09:59
有問題既人至會B1用培道乙二做保險線,咁揀一定係邊緣人,但如果佢最後係B2,一定入唔到。
...

有呀!舊年我有兩位jm,佢哋兩個女十分好朋友,成績又係相約屬B1c成績,大抽獎排位分別係:(乙1聖家;乙2培道)和(乙1聖家;乙2九真;乙3培道),兩位jm和兩位小女孩都係對"女校"情有獨忠,故排晒區內幾間幾好嘅女校响最頭位置。

kyu0203 發表於 20-4-13 11:38
最終兩位入左邊間?

最終,如我哋大人咁諗獲派乙1嘅"聖家",兩女孩子不知幾開心。

bvbb 發表於 20-4-14 23:10
請問是聖小生嗎?

不。普通小學而矣!

johnwooo 發表於 20-4-18 13:22
咁少位都敢搏,厲害!

純個人意見,响"大抽獎"有些人太着重"命中率"的多寡而大大忽略"適合度"之問題,其實是需要找其兩者之"平衡點",我經常建議jm們有時响填表時想得太過惆悵,不防回到基本步問問孩子去邊間讀書會開心DD,小孩子選學校好簡單,不計算命中率只考慮心儀程度。可能係咁!無論"聖家"多位或少位也敢於去試試吧!

‹ 上一主題|下一主題