用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 請問下如有由Heathrow咁高危機場回港有咩要注意? ...
樓主: scso
go

[英國] 請問下如有由Heathrow咁高危機場回港有咩要注意?   [複製鏈接]

scso 發表於 20-3-24 02:43
咁咪好肚餓?出機場3.5小時 12小時咁耐唔食嘢?我仔都冇乜保護裝備,得幾個KF94及手套,酒精消毒都買唔到
...
學校有酒精搓手液,可能好大支,自己有冇樽仔?裝啲先走!

etoile 發表於 20-3-24 03:02
你……連機票都未買?

隔離帖話英國今晚可能封城……。
話48小時內,希望唔係真!

rainbowwall 發表於 20-3-24 03:26
我小朋友學校到機場都差不多3個鐘,佢到機場入lounge食飽飲飽先上機,上到飛機冇再飲冇再食,如果上到機食 ...
唔係個個有得入lounge嘛!

scso 發表於 20-3-24 03:43
今晚買咗5/4機票,後尾收到消息可能封城,老師叫我仔盡快走,所以我仔話等睇埋今晚英國公布可能改機票早啲 ...
其實可以的話揾定早D走嘅檝,CX日子可以任改呀!等小朋友返到香港,申請張附屬credit card比佢最簡單,就算book嗰張機票都有錢畀!

JoannMok 發表於 20-3-24 16:05
回覆 lmhcoffee 的帖子

經過今次的情況,我會約去開
Credit 和 Debit card都要。

summerhotel1 發表於 20-3-25 01:58
通常英國Debit Card 比 Credit Card 更 common有時Credit Card 要收charge, Debit Card就一定唔需要
...
但debit card一定要有錢先用到,好似八達通咁,所以我兩種card都準備比佢地!

summerhotel1 發表於 20-3-26 00:55
仔女當然要我地比錢啦 ;)
阿哥試過用去無,但仍然用得,因會收利息,不過佢個次滙丰無收佢,依家大個啦,會不時check下仲有幾多balance!
‹ 上一主題|下一主題