用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 寄物資去英國,郵局定係DHL好?
樓主: 亮燈
go

[英國] 寄物資去英國,郵局定係DHL好?  

回覆 Taimum 的帖子

想寄d日用品比英國親戚, 宜家都無得寄

MsSleepy 發表於 20-3-23 11:39
回覆 lumfamily 的帖子

提提你,最好寫清楚貨幣是GBP , 例如HKD100 , 你寫GBP10 ( 假設GBP1 = HKD10 )。 ...

Hello MsSleepy, 我想多謝你提供嘅心得,星期一寄口罩2盒 用dhl, 今日星期四已收件,好順利又唔洗比稅,真係唔該晒你呀

你太客氣啦 ,最緊要大家身體健康,希望疫情盡快結束,大家可以回復正常生活。

MsSleepy 發表於 20-3-26 21:59

你太客氣啦 ,最緊要大家身體健康,希望疫情盡快結束,大家可以回復正常生活。 ...

多謝多謝,大家咁話!!保重!

我寄左一間平過DHL,可以PM我比個contact你

回覆樓主:

終於完成,最後決定用EMS,18/3去郵局寄兩份包裹,一份去Leeds就23/3收到,另一份去Belfast就25/3收到!

亮燈 發表於 20-3-27 15:49
終於完成,最後決定用EMS,18/3去郵局寄兩份包裹,一份去Leeds就23/3收到,另一份去Belfast就25/3收到!
...

我都係3月18日早上用EMS寄去Belfast, 3月20號已送逹.  快!

小頑皮 發表於 20-3-27 16:30
我都係3月18日早上用EMS寄去Belfast, 3月20號已送逹.  快!

你快好多啊!

回覆 topbabe 的帖子

可以PM?

我有相熟朋友介紹用一間物流,價錢平過DHL EMS
但佢地都係話液體就唔寄得