用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 英國停課?
樓主: etoile
go

[英國] 英國停課?   [複製鏈接]

CM.MUN 發表於 20-3-16 18:31
我侄仔已經係天空上面感謝通知
你侄仔太好彩啦!馬來西亞明天起封國。

etoile 發表於 20-3-18 13:21
廢 up!

完全唔同意,講到得中國人學生走曬甘,其他學校我唔知,我仔學校的而且確第一個先知先覺系內地學霸阿爸,上星期一一起身就叫佢收拾細軟坐夜機返,當時全機好吉,到星期三開始有香港/內地同學話阿媽叫佢地呢個星期返,個個都走所以我仔都話走,到週末過後今個星期一d歐洲留學生走光光啦,我仔今個星期五走系學校最後一個留學生,倒數第二同第三個系香港學生19號走,我同阿仔都有d驚。

3b 發表於 20-4-10 10:38
學校又有新資訊, 學費會有85折, 如果學校於6月1日重開宿舍, 餘下的5個星期會收返宿舍費50%, 是否意味著 ...
希望有機會6月重開啦,我仔學校所有學生劃一收dayschool 學費,另外再10% discount,即系day school 九折,寄宿生大概50% off

3b 發表於 20-4-21 15:23
復活節假期完結, 今日正式網上上課, 全天候跟日常上課時間表進行, 各位的子女都一樣嗎?
...

我仔話英國時間8:45要上網報到,仲唔少功課,功課要起該星期交,否則記名。

3b 發表於 20-5-7 22:43
現階段我都唔放心比阿仔返英國, 如果6月頭復課, 返去頭兩個星期係考試週, 之後兩個星期係activities we ...

我仔學校同監護人公司都有政府今個星期日好大機會宣佈6月頭重開學校,學校話就算6月頭重開,學校會keepon linelesson比同學和家長選擇返學校定上網上堂。

其實大家會點決定?我偏向最快都系9月至返去,其實9月返到去已經系好好啦,英國疫情未見有好轉,日日甘多美國機來往,疫情根本無法好轉。

3b 發表於 20-5-11 13:09

英國浪費左好多時間,而家同3月中時無咩分別,希望9月頭可以順利開學。

scso 發表於 20-5-11 22:57
我仔都係Year 11, 因為3月份知道取消考試,就即刻買機票返香港,當時英國己爆得好勁,所以當時己打算短期 ...

3月中突然大家都逃難甘離開,學校house master無叫學生好似以往甘執好曬宿舍既野入行李箱,我仔話佢有同學無打算返英國,會轉返香港讀國際學校。

依現時情況,疫情根本唔會有好轉,唔戴口罩減低社區傳播,又無阻歐美人帶箘入境,再過2年疫情都唔會好轉。

cfs 發表於 20-5-13 13:09
我哋好啲,本身四月頭有位返,政府話停課就改日子三月廿號走,大把位唔使急急腳,況且學校話吾走亦都可以 ...

我仔都系320號返香港,我313號訂機票當時系一票難求窩,因為訂BA,想改早一日都無位,同埋疫情開始嚴重,我梗系希望9月可以順利開學啦。

‹ 上一主題|下一主題