用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 求解答: 同事有對龍鳳胎.... 12校網, 點填好, 無直/私ba ...
go

求解答: 同事有對龍鳳胎.... 12校網, 點填好, 無直/私backup [複製鏈接]

Vaccines 發表於 20-1-14 17:58
男: 甲一 : 軒灣小;  二: St J   三: 聖雅閣
       乙一: 軒灣小   二:聖雅閣;  三: 寶血

非常古怪嘅填法,你同事係想兩個同一張飛定分開 既然男女校 不是應該同一張飛 全部一樣

Vaccines 發表於 20-1-14 18:26
妹妹編號比哥哥細,如果甲一入到的話,哥哥可以順入

似乎你和你同事都不清楚大抽獎制度

甲一係俾全港抽, 乙一係俾12區
另外雙胞胎係可以揀一齊抽,即是同一個number 中一起中
宜呢個隨機number 和申請編號不一樣

Vaccines 發表於 20-1-14 18:42
回覆 NNbaby 的帖子

唔好意思,請問隨機編號係電腦編對嗎?

我的不是twins 但係我記得份form有問有無另外一個申請學童,宜你去登記中心亦會一齊處理。建議你同事盡快惡補,亦儘快諗分開抽定一齊抽。

一齊抽就全部男女校分開抽就女揀三大女校

Vaccines 發表於 20-1-14 19:03
回覆 bj1315 的帖子

3大女校 ...聖方濟各, 瑪利曼, 跑馬地個間

聖保祿天主教小學

如果想一齊讀又無backup 唔想夜長夢多 行保守 寶血 or 李賜豪收工

Vaccines 發表於 20-1-15 16:28
各位現決定咁填:

男: 甲一 :  軒灣小;

隱陣嘅意思係隱入就當然唔係,不過咁填未至於好搏。

當然乙一乙二不中都不會中乙三。考慮埋乙四填什麼?其實同事最能接受到邊個程度?雲官?嘉道理?黃焯菴?

既然無私校backup 就嚟緊做下叩門準備。雙胞胎叩門難度高

honeybunny8 發表於 20-1-17 12:04
For twins, if either one gets in the first choice, the other one will automatically be assigned to t ...

I don’t think it’s twice as much chances, 我認知係一個隨機number 有二個學童 只係中一齊中 不中係一齊唔中

唔係呢個中到 第二個到唔中帶埋另一個,不是有兩次機會。我只知叩門你會twice as difficult than the other kids

‹ 上一主題|下一主題