用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 選科選校 2010HKU, CU醫生分數?
go

2010HKU, CU醫生分數?

請間2010HKU, CU醫生分數?

BS129 發表於 19-11-7 10:16
請間2010HKU, CU醫生分數?

2010仲係A-Level年代,太遠了,應該好難搵返個紀錄,無咩人答到你

回覆 Mei 的帖子

打錯, 應該2020至真

醒目開學勳章 王國長老

2020將來式,點會有出年嘅收生分數啊

Charlotte_mom 發表於 19-11-8 10:38
2020將來式,點會有出年嘅收生分數啊

版主玩到咁盡啊

回覆 lm251099 的帖子

係囉打錯都吾比:(

BS129 發表於 19-11-8 13:19
回覆 lm251099 的帖子

係囉打錯都吾比:(

咁其實你係想問邊年?2010係打錯,但2020都未到,點會知收幾多分,你最新都只可以知2019(即今年)的入學分數。相信版主唔係唔比你打錯,而真係唔知你想問咩?其實你係想問邊年?

2008年的 成績, 找俾你

2008-2012年, 都係差不多成績

港大醫科, 2020年, 應該底線是36分6 分

2020年改左計分制

港大三個醫科課程將納入加分制 考獲5**級換算分數為8.5分

https://www.hk01.com/%E7%A4%BE%E6%9C%83%E6%96%B0%E8%81%9E/400929/%E5%A4%A7%E5%AD%B8%E8%81%AF%E6%8B%9B-%E6%B8%AF%E5%A4%A7%E6%94%B6%E7%94%9F%E6%94%B9dse%E6%9C%80%E4%BD%B35%E6%88%966%E7%A7%91%E6%88%90%E7%B8%BE%E8%A8%88-%E5%85%A8%E9%83%A8%E8%AA%B2%E7%A8%8B%E7%B4%8D%E5%8A%A0%E5%88%86%E5%88%B6

2020年港大醫科課程將納入加分制 ,DSE考獲5**級換算分數為8.5分,5*級換算分數為7分,5級換算分數為5.5分,最低入學要求為42分+interview滿意