用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 更改:直資中學註冊後取消註冊最後日期 (即抽飛) ...
go

更改:直資中學註冊後取消註冊最後日期 (即抽飛)   [複製鏈接]

sarahtsw 發表於 19-10-24 13:56
回覆 miriam 的帖子

但會否直資於4月7日後才通知有後補位呢?

咁有乜問題呢。當時你已知道自行是否OK。如果心儀係直資,就算自行OK,直資4月7後至通知你,你仍然可以接受直資呀!如果你唔鍾意,直資俾offer你,你可以唔註冊丫嘛。

Chankalum 發表於 20-3-12 12:26
請問到直資抽飛要交待轉那一間學校嗎?

出國留學

miriam 發表於 20-3-20 21:35
直資交資料係 4 May 2020

咁,其實我又八卦講下。雖然大家想保留自行/大抽獎,就應該16/4前盡早抽飛,之不過,我抽飛呢個動作直資唔需要知道我係去自行抑或其他直資。所以,直資係5月初至俾資料教育局,如果最後過咗16/4又係5月前至想抽飛又無話唔得,只不過要承擔抽唔到既風險而已吧。

miriam 發表於 20-3-24 16:05
我都想知真係有幾多人會做勇者, 係有直資 offer, 但自行唔得時, 仍然會抽飛跌落大抽獎度

如果個區 B1 位過 ...

其實如果係咁又點解要註冊直資呢又
‹ 上一主題|下一主題