用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 重溫 or 備課?
樓主: annielui
go

重溫 or 備課?   [複製鏈接]

Yanamami 發表於 19-10-7 09:29
無名次~不嬲同你講惊嚇,DSE都話-額汗四卷拉哩啱啱加剛剛3好嘞~我果个都未有耐留班,好心你咪成 ...

咁睇嚟,真係唔駛點擔心喔你知啦,我哋呢D二線小學,程度係低D呀嘛

annielui 發表於 19-10-8 14:04
回覆 MrBeast 的帖子

我都有偷望呀......但暫時未收到料......加上而家d 默書, 小測完全唔使父母簽名, 中 ...

我哋要簽名的好彩

Yanamami 發表於 19-10-8 10:34
个个小朋友性格唔同,我唔可以代其他人答。不过我果个同我都好放鬆同佛系。佢小学係考得好前,但上中学我 ...

啱啱做中史工作紙,俾個地圖叫你寫。好彩C6係專業戶,佢兩個討論得頭頭是道睇嚟,中史應該無問題。

IloveJJ 發表於 19-10-9 15:54
有咁多地方玩嗎?我哋而家假期都諗唔到去邊?不如介紹下

你嚟過我果頭未?古文化一日遊。

IloveJJ 發表於 19-10-9 20:32
大埔?去過海濱公園、回歸塔、鐵路博物館囉!仲有咩呀?

古文化一日遊呀,去富善街睇文武廟、綠匯學院睇理民府、大埔舊警署、大埔鐵路博物館、碗窯、樊仙宮、敬羅家塾,仲可以了解六日戰爭。

BTW,你無去嘉道理農場咩?

b3410 發表於 19-10-9 23:56
呢D有冇導賞團介紹呀?如果冇人解說,可能唔識睇。

自己資料搜集完再去囉。其實差唔多區區都有。

MrBeast 發表於 19-10-10 08:57
若對文化歷史冇乜興趣,東平州睇下石,康民處亦有很多不錯的活動,最簡單方便都是海洋公園,買annual pass  ...

拿,由細個開始培養對於自己地方文化既認識,係好重要既。我第一次去杭州時,個的士司機好似導遊咁,對佢地既古文化滔滔不絕,講既時候好光榮。你幾時坐的士有司機同你講香港古文化呢?

講開石,仲有香港石刻遊。

IloveJJ 發表於 19-10-22 11:40
我仔學校有俾去年考卷佢哋溫習,你女學校有無?

我哋都無,得D sample。
‹ 上一主題|下一主題