用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 選校攻略 幼稚園申請表網上交定親身遞表理想?
發新帖回覆
go

幼稚園申請表網上交定親身遞表理想? [複製鏈接]

唔好意思... 新手媽咪第一次交入學申請

見想入個兩三間學校都有網上申請同親身交表, 有冇話兩者有咩分別? 其實早排開始已經睇左好多學校邊間好, 覺得國際比較好, 好似其中一間附近既嘉德麗聽人評價都唔差, 而且上網睇完資料都係心儀學校, 如果我網上交會唔會快d收到, 之後可以早d安排面試知結果?
   0    0    0    0

yeungfishfish 發表於 19-9-24 11:25
唔好意思... 新手媽咪第一次交入學申請

見想入個兩三間學校都有網上申請同親身交表, 有冇話 ...
同問, 希望了解下。。。
Btw 樓主邊度可以睇多小小係講果間幼稚園資料?

青春甘米 發表於 19-9-24 14:31
同問, 希望了解下。。。
Btw 樓主邊度可以睇多小小係講果間幼稚園資料?

我都係上學校網仲有fb度佢專頁
http://www.catiline.edu.hk/
https://www.facebook.com/catilinekg/videos/380962322501605/?t=91

你諗多咗啦... 不過我建議親身交, 順便入學校望下, 留意下教職員好唔好態度

無錯, 網上同直接申請表無咩大分別, 學校會等收晒表再安排時間面試

嘉X麗都幾重培養品德同重中華文化, 你OK都可以TRY TRY

回覆樓主:

唔會影響收生考慮。但有一樣真, 就係通常面試嘅次序係根據收表嘅先後。 如果你認為小朋友上午面試好啲嘅,就早啲去交表。 但如果學校係用喺網上交表嘅,你就唔好親身去交, 因為可能系統先行,反而令到你排序更加之後添。

我全部都係上網申請,因為學校衹接受網上申請。
‹ 上一主題|下一主題
發新帖 回覆
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊