用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 談談沙田小一06/07選校...請bk parents分享與教路 ...
樓主: lamloloo
go

談談沙田小一06/07選校...請bk parents分享與教路 [複製鏈接]

Re: 談談沙田小一06/07選校...請bk parents分享與教路

sammyck>>

唔清楚你是否跟我傾計, 我厚顏回應先呀!!!!!!

是爸爸媽媽都無所謂 lu , 難得係你肯講出來     

希望你在第一ROUND 得喇.
咁 F 班的 鄧 X 心 就可能有伴 , 因為佢係必收生呀.

去年我仔仔那班有男同 學只是首名, 都在第一ROUND 中左而入馬主風嫁 , 希望今年連下一城.   

Re: 談談沙田小一06/07選校...請bk parents分享與教路

hi!
閣下太謙了!!最近論壇有了一個家長叫"sammy媽媽"也論壇中早有叫"sammick"在,我怕誤會,我就曾說過我女兒在校慶扮小青蛙那個呢!

係呀!上年去過蔡继有的小一發佈會,個校長講好明白,如果兩個小朋友同分,佢地會選擇响LK讀幼稚園嗰個.
SAMMY     
該用戶已被刪除

我知道多數人都鍾意佢有個泳池, 附近又有圖書館, 環境幾好. 但成績就吾及莊啟程. 我又認識早兩年在這兩間學校教英文的外藉老師, 他對雨川的老師的評價极不好, 就是因為咁他resign 左, 但他反而對莊啟程的評價就吾錯,好吾舍得都要走, 因為是兩間學校一同請佢的.
Melody&Gogo 寫道:
各位家長,

睇左咁多都冇提我屋企附近雨川小學, 係咪唔係太好, 請指教.  我個仔出年要報小一  
‹ 上一主題|下一主題