用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 呢排申請英國Visa大約要幾多日?
樓主: WoonMan
go

呢排申請英國Visa大約要幾多日?   [複製鏈接]

jmwd 發表於 19-8-15 18:32
請問各位,我明天去做證,九月10日飛機,唔知來不及上機嗎? 要不要做快證? 快證要加幾錢?謝謝
...

我諗無人答到你,你見到大家的case, 似乎是無定向風,正常15日working day, 你check 下有無英國假期?但你個case 又實在剛剛15日多D,你知啦明天happy Friday, 要寄又一天時間,我見和我case 差不多的都是星期四五去做,星期一説收到, 所以前後最好加多一日
快証好貴,二千幾,求安心你可能要做了,我都系因為求安心所以walk-in 做,慳兩星期,就無做快証

jmwd 發表於 19-8-15 22:32
多謝Yoyo123, 現在真的好擔心,自己又唔識去walkin辦證,好苦腦!快證好貴,有冇去年八月中辦證的爸媽可以 ...

如果我會做快証,預鬆少少,自己安心D,唔使日日驚都值得嘅,但千其米回望人地原來唔做快証都五日十日有得攞,調節自己心態求安心可以了

mikeka 發表於 19-8-17 12:32
想請問你是早上去攞walk-in籌?大約幾多點去攞?多謝你

我9號,應該未系高峰期,我2點去到等左十分鐘已經俾飛我排,三點已經完成,但上幾個post 話呢幾日啲人要一早七點幾去攞

Puipui1974 發表於 19-8-18 21:02
想問吓你漏了那些文件? 會send email 叫補交?

不是漏,張consent 我只是一個parent 簽名, 以下是email 裏request, 所以send 返兩個簽名嘅consent 俾佢
Letter Of Consent signed by BOTH parents or legal guardian.

Yeah 我都收到email 批左喇,唔使再日日不停check mail, 怕佢reject 呀,安樂晒, 明早去攞
睇大家嘅post,似乎寄屋企係快D,申請嘅家長如趕急,記得直接寄屋企

我case系7號apply,預約到22號,9號Friday 2點去walk-in做俾$525,雖然唔甘心但完全值得,12號收到email 話收到,13號收email叫我後補both 父母簽署嘅consent, 今天20號有email可取了
祝大家好運,順順利利

‹ 上一主題|下一主題