用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 ABC Pathway
go

ABC Pathway [複製鏈接]

大家點睇佢ge 課程? 我個女k1 (9月升K2) 上左一年cambrige, 佢好鍾意返ABC, 另一邊我都有試其他唔同ge english centre, 佢最鍾意都係上ABC

我想試下佢個 iLEARN , 7月會去interview. 唔知大家又覺得ABC iLEARN 好唔好呢? 我屋企冇姐姐, 平時亦都唔會同佢講英文, 上iLEARN 係咪真係可以令佢ge英文進步多D? 可以用英文溝通到?

謝謝各位先~
   6    0    1    0

回覆 Jasonc823 的帖子

可能樓主女女真系好中意ABC想問意見

Jasonc823 發表於 19-7-10 23:58
回覆 HelloKit2014 的帖子

太hardsell了,賣廣告應該去第二個區
咁叫HARDSELL??!!!! 我真係無言!! 問意見都俾人話HARDSELL!! ??? 衣度係咩討論區???

stephyc 發表於 19-7-11 08:52
回覆 Jasonc823 的帖子

可能樓主女女真系好中意ABC想問意見
我係真心想問意見! ABC 學費一D 都唔平!! 個女鍾意之餘我都希望佢學到野所以先黎問下!
我唔明點解會變左HARDSELL~ 或者我唔應該講我個女好鍾意ABC......

不過睇黎都冇咩人俾意見......

HelloKit2014 發表於 19-7-11 09:45
我係真心想問意見! ABC 學費一D 都唔平!! 個女鍾意之餘我都希望佢學到野所以先黎問下!
我唔明點解會變左HA ...

我都join 咗ABC i learn, 9 月開課,8 月join 咗佢地暑期班,之前join 過復活節班,小朋友之前上復活節班最起碼無話唔想返學。我都buy 佢地果套,因為無功課,無考試,但可以英文好。樓主,我支持你join 佢地ga

我都想知

學費幾貴?

waihello2004 發表於 19-7-11 10:52
我都join 咗ABC i learn, 9 月開課,8 月join 咗佢地暑期班,之前join 過復活節班,小朋友之前上復活節班 ...
ilearn 唔係要interview 架咩? 你咁快可以join 到佢9月開嗰班ge? 我報左21/7 個interview ja.

小雲天使 發表於 19-7-11 12:50
學費幾貴?
ilearn 一星期上3堂, 每堂2個鍾, 學費$4200 一個月(KLN TONG CAMPUS 會再貴D)

HelloKit2014 發表於 19-7-11 14:24
ilearn 唔係要interview 架咩? 你咁快可以join 到佢9月開嗰班ge? 我報左21/7 個interview ja. ...

係要interview 呀, 我已經係4 月份果次in 咗啦。

waihello2004 發表於 19-7-11 14:28
係要interview 呀, 我已經係4 月份果次in 咗啦。
OIC! 請問interview 係要in D 咩? 我聽人講話係就咁同老師傾下計?

HelloKit2014 發表於 19-7-11 14:34
OIC! 請問interview 係要in D 咩? 我聽人講話係就咁同老師傾下計?

係呀,去到首先要小朋友自己入去,間房有幾位老師係入面。之後家長就去聽講座。大約小朋友會唱歌,老師會同小朋友傾計。不過實質內容就唔知。

HelloKit2014 發表於 19-7-10 15:54
大家點睇佢ge 課程? 我個女k1 (9月升K2) 上左一年cambrige, 佢好鍾意返ABC, 另一邊我都有試其他唔同ge engl ...

我認同你,ABC 真係有一總魔力,囡囡初初上一星期一堂的 Cambridge,之後要求要返多一日,到後來轉左 iLearn, 不經不覺 2年。上星期就畢業禮,竟然同我講升小學都要繼續上 ABC 其實一個星期上三堂每堂兩小時的確聽、說、讀、寫方面都有大大進步。佢本身都係讀名幼兩文三語,英文班主任次次都 comment 佢嘅 phonics, spelling 都比其他小朋友強, 英文方面我地只係補 ABC,我勞功就歸佢。 我都唔敢寫太多,費事令人以為賣廣告 or hardsell..

利申:囡囡讀左2年 iLearn, 升小有港島區熱門英文女津小。聽日係iLearn最後一堂,都有點捨不得。

lamlam0710 發表於 19-7-11 23:08

我認同你,ABC 真係有一總魔力,囡囡初初上一星期一堂的 ...

請問考直私有優勢嗎

jessnyt 發表於 19-7-12 00:08
請問考直私有優勢嗎

因為K2已有私小的 offer 做 backup,我地只係 selective 咁選了幾間神小去 apply. Interview 係睇小朋友臨場表現,我唔覺上左 iLearn 會有優勢,不過好多 interview 都會有 story telling 再問問題,小朋友平時訓練開就可以 open up 自己去舉手答問題。

lamlam0710 發表於 19-7-12 07:45
因為K2已有私小的 offer 做 backup,我地只係 selective 咁選了幾間神小去 apply. Interview 係睇小朋友臨 ...

你好啊,我記得你女女讀vic,我仔仔來緊都會升vic,你覺得有無需要再上iLearn學好英文?佢的課程個structure大約係點樣的?

booboozi 發表於 19-7-12 09:02
你好啊,我記得你女女讀vic,我仔仔來緊都會升vic,你覺得有無需要再上iLearn學好英文?佢的課程個structu ...

一向都好少喺 EK 發言,咁你都記得。 其實好難講有冇咁嘅需要,因為我係 working mum,我唔想囡囡日日係屋企對住工人姐姐發呆,所以選擇 iLearn,又有得學又有得玩下。感覺上返多半日幼稚園咁。佢個 structure 都係集合晒 Phonics, Cambridge, RWI (唔寫太多,怕俾人誤會 hardsell) 囡囡每次都好期待返學,我見 topics 都好生活化,老師都當小朋友好似朋友咁談天說地無所不談。有時我會是但搵 d 好深嘅 vocab 問囡囡點讀,佢雖然唔識但會嘗試用 phonics 併到出來。

我囡囡剛剛喺 VIC 畢業升小喇。感恩! 加油呀!

回覆樓主:

如果你要我說出ABC 令我最不滿嘅就係上星期的畢業禮,我感覺上校長太 Hardselling, 開始前又分享佢自己嘅經驗,到所有畢業生表演完校長又要再請 d讀左好多年嘅 existing students 再分享,又不斷 promote iPrimary.. 我完全 feel 到家長被困會場咁進行洗腦式 promotion.. 我和先生極反感當日嘅”被分享”的環節。

lamlam0710 發表於 19-7-12 09:50

我一向都好少喺 EK 發言,咁你都記得。 其實好難 ...

因爲你轉到CWB vic我就印象深d。我又係working mum,下午又係怕佢對住工人/婆婆。所以我K3係會比佢番全日。等我都睇睇下午有什麼可以安排佢學下先~

‹ 上一主題|下一主題