用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際學校 如果Canadian International School vs ISF, 大家會點㨂 ...
go

如果Canadian International School vs ISF, 大家會點㨂? [複製鏈接]

Book0221 發表於 19-6-14 22:17
如果Canadian International School vs ISF, 大家會點㨂?
想中英文都好, 邊間好?

Vote for Canadian,讀得國際想真係有國際學校的氛圍,而且佢地真係開心,IB成績幾好,中文也不差。
ISF比較似bilingual 私校,都不少功課的。

gfkwong 發表於 19-6-15 13:03
會不會念SIS?

我都幾鐘意SIS,不過聽聞不易考,除非有星護照

SISian 發表於 19-6-16 12:39
老實講,要學術水平高,亞洲人(或者大陸人)多嘅國際學校,水平應該普遍高於白人多嘅學校,因為始終亞洲 ...

其實我見香港大部分IS, 去到愈高年班都係愈來愈多亞洲人,低年班才外國人多,唔怪得成績普遍都幾好。咁小時可以接觸下不同文化,大個就谷下成績,都幾好

Choochootrain 發表於 19-6-18 09:27
我小朋友嘅舊同學一個去左isf一個去左Cdnis, 好明顯isf嘅偏向local school 性格,但學術明顯比Cdnis 高,中 ...

係呀,我都覺得揀學校更要考慮學校㨂文化同想培養那種小朋友性格,不應只看語言
‹ 上一主題|下一主題