用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 MPS 叩門
樓主: KiKi0817
go

MPS 叩門   [複製鏈接]

即上年都分左兩日call

suecheung878 發表於 19-7-10 08:21
Interview已講10號前收電話,而星期一是Let's Gem show,所以9號應該call咗!

Interview 前已講?可能我冇問...
可能係10號或之前...?咁應該今日call,大家留意一下啦!一有電話上嚟通告大家!

Oh she didn’t mention to us....
Maybe my girl has no chance so Miss Ho didn’t need to tell us...你邊日interview?

咁樣睇今日call嘅機會都大,麻煩大家一有call就通知聲啦

Anyone received calls?

受到警告
提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

tempopinky 發表於 19-7-10 16:25
回覆 KiKi0817 的帖子

你收到call了?

Yes

貝兒妹妹 發表於 19-7-10 17:41
Congrats 大家,同學仔

You also got an offer?

咩事呀?

onas 發表於 19-7-22 14:27
見完校長之後,對呢間學校對我想像中有差距。可能係面試日感覺,校長係有點惡,唔會係一間你覺得啲人好nice ...

Miss Ho 你都覺得惡?咁你真係未見過真惡既校長!
其實interview 見到的不能代表事實的全部,不過每人都有自己既看法,亦真系唔係人人都真正了解MPS係一間點樣既學校,所以真正用家先懂得如何欣賞MPS!我識既人或朋友識既人讀MPS 10個有9個都讀得超開心勁鐘意返學。

Penipony 發表於 19-7-22 22:37
校長其實好nice同好有心,雖然mps已經係傳統熱門學校,佢都無話故步自封。佢好肯聽意見,作出改變,都係想 ...

就係呢一點令我對MPS 好佩服!帶住傳統女津嘅名,但係可以做到全人教育唔會只為成績而死谷學生

AmyBing 發表於 19-7-24 10:49
回覆 KiKi0817 的帖子

恭喜晒 !!!! 囡囡好叻叻

我覺得我囡都算又動又靜。佢鐘意參加活動,試新野又可以坐定定做,不過寫字就吾太like,都會寫但最多15-20mins(吾走開吾搞其他野)我囡英文first language ,爸爸英國人家多講英文,但中文都fluent,因為返重中文既kindergarten。完全冇外補。係天主教徒。
Portfolio 我地放相多,只有一兩句descriptions。有成績表,有certs,但都係participation certs (課外活動),亦冇考任何公開試
‹ 上一主題|下一主題