用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 Hku Summer Taster application
樓主: aminafy
go

Hku Summer Taster application [複製鏈接]

ramuza 發表於 19-6-8 09:48
我嗰啲已經大個啦之前連續報咗兩年而家報緊啲中45嘅課程

但係我頭先咁問因為我有朋友仲未收到通知

請問你的小朋友 join 了2年 taster 後,  佢有咩意見?

thx

ramuza 發表於 19-6-13 21:52
好記得佢f2嗰陣時參加咗聖誕節醫學院嗰個,佢嗰陣時自己第一次入去見啲 見到好多標本 好驚 但係嗰陣時就好 ...

謝謝你的回覆。

洋蔥頭媽咪 發表於 19-6-14 19:24
Taster每期唔同時段介紹嘅學系都唔同,可以揀啲孩子有興趣嘅先報,有部份 topics 其實都幾悶,例如 law 、a ...

你小朋友有參加過嗎? 我地報咗呢個暑假,有faculty of Art, faculty of Science,faculty of Architecture 同埋 faculty of Engineering。 阿仔 對engineering 就應該冇興趣啦
, 不過我想佢去了解下其他三個學系, 佢麻麻地想去架, 半推半就。 希望佢玩得開心啦

^曾小姐^ 發表於 19-6-14 19:34
係,冇興趣真係咪嘥時間去,我女上次有成三分二人瞓咗

弊傢伙,我就係擔心呢樣嘢
請問食晏 ,係點樣安排㗎?

洋蔥頭媽咪 發表於 19-6-15 07:38
唔驶擔心,舉行前幾日有啲大哥哥/大姐姐(gp 爸爸)會 whatapp 佢哋,照顧佢哋,準時出席便可。 ...

多謝你的資料同分享   

TLHE 發表於 19-6-19 23:47
有仔Xmas 参加过,佢話有一日在canteen食自助餐,好好味,好開心!另一日也在canteen 食lunch, 都好好吃, ...

謝謝分享   
‹ 上一主題|下一主題