用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 蔡繼有CKY VS 瑪利諾MCS
樓主: jetcojetco
go

蔡繼有CKY VS 瑪利諾MCS   [複製鏈接]

jetcojetco 發表於 19-6-1 17:46
想請問各位會選那一間, 兩間教學模式不同, 親友偏向CKY, 因為他們認為小朋友會讀得開心D..但MCS又是自己心 ...

親友係邊個?你自己最明自己想要乜,如果你好鍾意cky都唔會去抽獎啦,兩間教學模式係唔同,但讀cky都唔係無壓力,你不如諗下ib同dse邊個學制啱你小朋友

Lojimisme 發表於 19-6-2 11:00
回覆 Taka12 的帖子

我情況跟樓主不同。CKY 在港島區的確是有校巴及保姆車,我擔心的是往後如參加課外活動 ...

有細女都係揀津校好,我知細佬妹好多入唔到cky好麻煩

cleverGG 發表於 19-6-2 22:21
我們注冊時已經交了autopay form, 學校會7月2號扣8月學費,所以應該都係等於要比一個月學費。因為我記得注 ...

提前一個月係指返學日期卦?我以為八月學費即係七月通知,轉數日前通知即可?Anyway,我覺得聽日通知應該都唔會收果一個月學費,爭一日又係週末,希望學校唔會咁。

cleverGG 發表於 19-6-2 22:31
真系唔知,等我今晚再認真睇下先,thx提醒。唉,不過題外話,我知有d家長一心已經諗住放位,但仍然會讀半 ...

呢d家長真係唔知所謂,影響其他小朋友入讀,同埋都會擾亂學校安排。我都好奇咁樣佢d諗住幾時通知學校?七月尾通知學校讀兩個星期?八月先通知係要俾兩個月學費讀兩個星期?唔好玩啦!
‹ 上一主題|下一主題