用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 (集思廣益) 各校自行表收表數目
樓主: gigayan
go

(集思廣益) 各校自行表收表數目   [複製鏈接]

little_yolky 發表於 19-1-28 08:28
我哋學校級頭三都無人揀LS, 因為頭五都好似係女仔。講笑唔好介意。不過, 好似有人揀MCS, 我覺得好 ...
你哋學校女仔好勁!

b3410 發表於 19-1-28 08:34
你哋學校女仔好勁!
頭十都好似無乜男仔 可能有一個半個吧, 因為大家响度數頭十名次時, 已經數咗9個, 仲有一個唔知係邊個, 男仔都唔定。我哋學校男仔有個特色, 就係音樂、視藝都唔係好強。我哋音樂要考樂器、唱歌、牧童笛, 死一樣都唔掂。男仔好多時仲死兩樣。

little_yolky 發表於 19-1-28 08:39
頭十都好似無乜男仔 可能有一個半個吧, 因為大家响度數頭十名次時, 已經數咗9個, 仲有一個唔知係邊 ...

我記得你哋份卷較浅,鬥小心男仔就 蝕底啲,我哋今年份數學卷錢跑咗好幾個100分出嚟,好在其他科正常啲,呀仔先保住名次,我地頭五四女一男,啲仔真係要加油。

tutik 發表於 19-1-28 08:46
我記得你哋份卷較浅,鬥小心男仔就 蝕底啲,我哋今年份數學卷錢跑咗好幾個100分出嚟,好在其他科正常啲, ...
我哋份常識卷淺到爆, 剩係我哋班都三個100, 阿女寫錯字, 得99。中文卷老師都話係淺既, 不過叫深過呈一份卷, 數學就唔駛講都肯定淺, 因為唔淺阿女係無可能過9字, 所以一定係淺, 都好似有人100分。連英文卷都有人100分, 所以我估唔深。

little_yolky 發表於 19-1-28 08:28

我哋學校級頭三都無人揀LS, 因為頭五都好似係女仔。講笑唔好介意。不過, 好似有人揀MCS, 我覺得好 ...

咪係囉。。。如果你地個級一唔搏MCS、SMCC、BPS,反而走去
自行聖家、SRL、銀禧之類,你會覺得點?

誰人受痛苦被懸掛在木頭  至高的愛盡見於刺穿的手

奥脫福 發表於 19-1-28 09:11
咪係囉。。。如果你地個級一唔搏MCS、SMCC、BPS,反而走去
自行聖家、SRL、銀禧之類,你會覺 ...
我覺得佢講緊大話。不過, 我哋級一真係無搏MCS, SMCC, BPS, 佢自一同阿女鏈同一間, 你話係咪頂爛市先。 雖然果間學校係好好就是了。

little_yolky 發表於 19-1-28 09:16
我覺得佢講緊大話。不過, 我哋級一真係無搏MCS, SMCC, BPS, 佢自一同阿女鏈同一間, 你話係咪頂爛 ...

網友話:唔使理咩人同你考同一間,所以級一和你女考同一間,其實唔存在頂唔頂爛市嘅,做好自己就得啦,加油呀

little_yolky 發表於 19-1-28 09:16

我覺得佢講緊大話。不過, 我哋級一真係無搏MCS, SMCC, BPS, 佢自一同阿女鏈同一間, 你話係咪頂爛市先。 雖然果間學校係好好就是了

班仔之間的Gossip,本來我就一笑罝之,無謂太認真。。。

當然,如果他日有機會同其他家長傾開的話,牌面話一定係:乜咁保守呀,
以佢能力。。。(下刪幾百字);不過心底果句,得三個字,妳同我講埋喇
。。。

PS:你女是否選了近地鐵口果間(近乎同名學校將軍澳都有間)?呢間我都有
考慮過,最後其於宗教同阿仔學校之前派位數據,最後都無選到。

gigayan 發表於 19-1-28 09:37

網友話:唔使理咩人同你考同一間,所以級一和你女考同一間 ...

如果本來考LS、QC、聖言、林護、鄧顯。。。果堆1a仔谷哂去SJC同KC
,我估她唔會講得咁口響囉。。。

奥脫福 發表於 19-1-28 09:43
如果本來考LS、QC、聖言、林護、鄧顯。。。果堆1a仔谷哂去SJC同KC
,我估她唔會講得咁口響囉 ...

己所不欲,勿施於人

過年後開始陸續面試,大家加油!

IloveJJ 發表於 19-1-28 10:26
唔通啲1A去晒考SJC,KC,1B就會去考LSC,QC?

你個問題我估你要問返D中學,唔會再有家長係到答㗎啦!

little_yolky 發表於 19-1-28 08:55
我哋份常識卷淺到爆, 剩係我哋班都三個100, 阿女寫錯字, 得99。中文卷老師都話係淺既, 不過叫深 ...
卷淺升去B1中學跟唔跟得上架??有無問過d畢業生/畢業生家長??
希望每天開心渡過 ;-)

IloveJJ 發表於 19-1-28 10:40
我唔係問你喎!

好心提你咋

邊個夠膽答呢D假設性問題?唔怕俾人以為誤導咩?

奥脫福 發表於 19-1-26 15:16
我仔學校調番轉,聽聞級頭三無人揀LS(級一QC也唔選?!),老師又
唔協調下大家的選擇。。。唉,早 ...

我地學校,家長無特別喜好,學校就會建議同banding的都係個幾間學校,1A-1C都係個幾間....

IloveJJ 發表於 19-1-28 10:53
你提我咩?你唔係應該提唔人唔好答咩?我問之嘛!

提你呢到無人會敢答你,因為你個問題無人知真實答案!

唔好咁嬲喎,呃,仲有提你你話過以後唔入嚟嘅,不過你鐘意入嚟留腳毛都無乜所謂嘅

IloveJJ 發表於 19-1-28 11:07
第一,我無嬲。
第二,EK無版規唔可以入某人既主題,我唔會專登記住你個名,唔入去留言,我一向睇到想搭嘴 ...

嘩,講權利,咁你大權D....我地EK小薯一名,無人認得的,你JJ姐就唔同,一講個名D jm就記得你
‹ 上一主題|下一主題