用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 St. Paul's Boys 1月14日之面試內容被圖文並茂地外洩 ...
樓主: Gbeebee
go

St. Paul's Boys 1月14日之面試內容被圖文並茂地外洩   [複製鏈接]

回覆 fadgare 的帖子

咁又唔會2百幾個都有報SPB兼有2ND IN嘅, 何況校長講過遲IN遲出OFFER係想家長諗清楚係唔係真係讀先嚟, 應該有經驗NO SHOW%有幾多.
聽聞往年都係1st waiting batch 有機會等到, 應該唔使加2nd in 人數.

心急媽媽xxx 發表於 19-1-21 12:30
其實學校收生策略是否有改善空間? 要臨場提醒面見,明顯學校已經anticipate有一定人數不出席,事前應該有 ...
近2年SPB DSE成績男校中已屬於全港TOP 5, 個人認為已屬神"男"校.
如果以港島直私計, 我會心儀SPB比其他傳統學校高.

momo333 發表於 19-1-21 15:25

可提供2017-2018 數據嗎?
我也是參考EK GREENAPPLE前輩置頂文數據, 3322 80% 加上44%三大率, 男校中算TOP了, 加上男生遲發力唔需要為呈分拼盡, 小學基本上係直升中學, 確實很吸引.

心急媽媽xxx 發表於 19-1-21 19:39

係剛剛排隊上了樓,我估3-5分鐘之內,不知算不算遲好多 ...

唔好意思,唔係好明。
一面報到後老師應該會安排小朋友於等候區獨自排隊等夠鐘一齊上樓,點解呢位家長仲會排錯batch?老師應該有安排而家長不能進入等候區喎。
‹ 上一主題|下一主題