用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 St. Paul's Boys 1月14日之面試內容被圖文並茂地外洩 ...
樓主: Gbeebee
go

St. Paul's Boys 1月14日之面試內容被圖文並茂地外洩   [複製鏈接]

pekovian 發表於 19-1-15 00:03
唔明d家長咩心態,自己個仔都去in,做咩disclose晒d題目?就算個仔in得唔好,咁做又有咩好處?!
...

可能淨係諗住去集郵, 本身已經有更好offer, 咪爆料益fd

sawn 發表於 19-1-15 13:48
我都發現唔少家長有集郵心態,唔鐘意一間學校都去in,有offer唔去讀都註冊霸住先。爆料家長應該唔諗住會俾 ...

咁你in完有offer都可以唔留位嘅, 咁咪唔會霸住囉

italiano 發表於 19-1-15 18:08
唉, 咁緊張做乜
其實大家都明白, 就算知道晒考乜, 小朋友臨場發揮都係控制唔到
你話早一個月知道就話啫

其實學校都知一定會有試題外洩嘅情況㗎啦, 見校長主要都係睇家教同禮貌反應等等嘅啫, 不要太緊張了, 更加不要走去學校投訴, 否則對自己小朋友不利呀

snakemonkey 發表於 19-1-17 16:46
回覆 心急媽媽xxx 的帖子

其實 沒有出席面試的小朋友 一定不會是忘記時間

其實淨係呢兩間加埋都起碼二百幾個, spb 2nd in有多少人? 如果咁多人放棄是否應該second in多啲人呢?

心急媽媽xxx 發表於 19-1-17 17:48
今年自行結果又好左,除了他們以外,還有即場打電話比candidate的學校嗎?好像未有聽過。我同意樓上說不來 ...

其實no show唔使咁好再打電話啦, 不如畀啲機會好似我呢啲冇得second in嘅人
‹ 上一主題|下一主題