用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 愉翠苑的 合一堂幼稚園好嗎?
樓主: OMY
go

愉翠苑的 合一堂幼稚園好嗎?   [複製鏈接]

回覆樓主:

有冇人可以申請上午班嗎?

回覆樓主:

其實in 我女個老師都有點怪....但我好彩in 上午我女夠精神,依間係我女第一間面試

入到房坐低咗坐玩玩具,等咗一陣就有老師埋嚟問我女嘢,其實我女係慢熱又怕醜但都答啱晒問題,加上佢好定又有笑容、有打招呼,所以我都好滿意了,但個老師斯文得嚟又細聲,問我嘢答完佢佢就dead air 咗咁....怪怪的,我女就繼續好專心咁玩具

nicecindy7 發表於 18-12-12 12:38
我地都係第一間見呢個,而家捻返起應該卑巨試下出邊其他interview熱下身先,拿經驗
...

我女反而依間係最好,其他都ok 嘅,可能我女較怕醜所以出到去佢好定,唔會周圍走唔會扭計

OMY 發表於 18-12-12 12:41
我女反而依間係最好,其他都ok 嘅,可能我女較怕醜所以出到去佢好定,唔會周圍走唔會扭計
...

但都係pm offer

nicecindy7 發表於 18-12-12 11:59
始終人太多,巨地都唔愁收生,我仔in另一間非熱門幼稚園,得兩個小朋友一齊,睇得出老師好有愛心,我仔縱 ...

點解合一堂會咁多人報....真係好好麼?

nicecindy7 發表於 18-12-12 13:29
系呢度再向大家請教一個問題,如果求位,縱是否要在註冊日系其他學校註冊?因涉及註冊證問題,假如註冊日後 ...

放磅時間又唔算太遲,因我報咗幾間都係話12月21日前放,而家得合一堂提早了有result, 其他都未有,應該真係要等到21號

永遠唔會知用咩標準收生,間間學校都差不多,而每個老師又可能唔同準則,我同事個小朋友係大b去in 民生答啱晒所有嘢有打招呼有笑容都被reject了,所以只能講無緣份吧

nicecindy7 發表於 18-12-12 13:40
扣留位費就冇所謂,覺得麻煩啫,而且拿走註冊證人地學校會唔會唔開心呀
...

其實我都未好熟悉個遊戲規則,係咪註冊咗就自動放棄了其實免費幼稚園的waiting....?

nicecindy7 發表於 18-12-12 15:49
原則上係,所以如果要拿其他學校噶候補學位就要拿返註冊證

thx
‹ 上一主題|下一主題