用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際學校 ESF interview
樓主: hoklingpauline
go

ESF interview   [複製鏈接]

海豚仔 發表於 18-11-17 19:58
請問 Random number 係咩既準則下分出尼?又可以點樣先知道自己個 number 係幾多?排前定後呢?  :questio ...

Random 意思係隨機冇準則嘅,你可以打去學校問,他們可能會講

hoklingpauline 發表於 18-11-18 21:13
Sorry 仲有小小唔明
我有兩個朋友他們之前也是比左50萬,有得in 最後兩個小朋友分別也收左,所以先覚得係 ...

分清楚什麼是NR 什麼是application fee

bbtung 發表於 18-11-18 18:48
回覆 hoklingpauline 的帖子

畀$5K五萬只係保證有得interview, 入讀嘅機會唔會大咗!You must pass the int ...

我覺得以訛傳訛多,一間幼稚園有10個家庭買NR? 以Esf admission offer 説,每年NR 限額150個for 各間Esf 中小學(not sure if kinder is included)各級,每間學校也有quota 。同一間kinder 咁啱有十個家庭買同一級NR ,咁奇怪?

Fre12 發表於 18-11-20 11:56
明白 :)
咁請問係咪所有esf primary dc rc, 有得interview 後,都係以小朋友既 才能 表現 黎做收生準則 ...

By random number

robocorn 發表於 18-12-8 23:27
本人小朋友是N無人士,但都可以有得in 同埋收左offer,我覺得不是真的random去in ,每間esf 既學校,分左cat ...

你可以繼續自我感覺良好。港島區Esf primary 係有學位收冇priority 的學生,如果有人覺得Esf screen 過學生先放random number 或選學生interview , 你可以繼續咁諗。

Saboc 發表於 18-12-9 00:11
回覆 robocorn 的帖子

因為你喺港島區

Screen 過school report 才選人interview 都諗多左,kindergarten school report 人人都差唔多,而且各校standard 都唔同

Activehealth 發表於 19-4-10 00:46
Have to pay the remaining 450K, thus 500K in total for the INR.

唔讀點會要俾呀?
‹ 上一主題|下一主題